2019: Як змінилися дошкільні заклади громади

2019 рік став важливим етапом на шляху розвитку та реформування системи дошкільної освіти. У Боратинській громаді наполегливо працювали над покращенням матеріально-технічної бази дошкільних закладів, створенням сучасних та комфортних освітніх осередків.

Впродовж року у всіх дошкільних закладах громади було здійснено ремонт навчальних приміщень: Боратинський ДНЗ «Сонечко» – поточний ремонт сходів, капітальний ремонт фасаду будівлі, ремонт групових приміщень; Баївський ДНЗ «Золота рибка» – поточний ремонт приміщень, придбання твердопаливного котла; Коршовецький ДНЗ «Сонечко» – заміна покрівлі, поточний ремонт приміщень, будівництво нового ігрового павільйону.

У 2019 році з сільського бюджету на утримання закладів дошкільної освіти було виділено 8 291,8 тис. грн, крім того, 1 484,9 тис. грн – на здійснення ремонтних робіт. Видатки на 1 вихованця становили 35,5 тис. грн.

Багато працювали і над модернізацією змісту дошкільної освіти, вдосконаленням навчально-виховного процесу. У 2019 році на базі дошкільних закладів громади було успішно реалізовано проєкт LEGO «Сприяння освіті» (забезпечення навчальних закладів ігровими наборами LEGO, методичний супровід та організація тренінгів для педагогів – Боратинський ДНЗ) та проєкт «Громада: шлях змін» (екологічна освіта та виховання, впровадження компостування на базі Боратинського та Баївського ДНЗ).

«Ми прагнемо, аби найменшим жителям нашої громади було комфортно навчатися і соціалізуватися, – розповідають керівники дошкільних установ – Крок за кроком наші дитячі садочки перетворюються у яскраві, сучасні навчальні заклади, які цікаво і комфортно відвідувати дітям. Ми вдячні за підтримку громаді та батькам наших вихованців, адже без їхньої допомоги і співпраці нічого цього б не було. Нам, як освітянам, надзвичайно приємно, що сьогодні значні інвестиції спрямовують саме у цю галузь. Це дуже правильно, адже підтримуючи освіту, інвестуючи в молодь – ми інвестуємо у майбутнє…»

Поділитися:
Юні мешканці Боратинської громади серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…