8 березня або про що говорять жінки

8 березня– Міжнародний жіночий день, символ прийдешньої весни, краси, а також черг у квіткових магазинах. Останнім часом думки з приводу цього свята розділилися. Що ж означає цей день – черговий привід привітати жінок, прояв фемінізму чи пережитки минулого?

Ми поспілкувалися щодо цього з представницями прекрасної статі, а також поцікавилися ідеями подарунків.
1. Ваше ставлення до свята 8 березня? З чим у вас асоціюється цей день?
2. Який подарунок хотіли б отримати з нагоди 8 березня?
3. Що, на вашу думку, не варто дарувати жінкам у цей день?


Аліна Нагірна

Аліна Нагірна – жителька села Новостав, вчитель
1. Ставлення до 8 березня – прекрасне, я взагалі люблю свята. Цей день у мене завжди асоціюється з тюльпанами і вербовими котиками.
2. Як би банально не звучало, але головне не подарунок, а увага. Радію подарунку, якщо він зроблений щиро та від душі.
3. Вважаю, що не варто дарувати… шоколад. Це один зі стандартних подарунків, але я його не дуже люблю. Хоча головне ж увага, а шоколадом і поділитися можна.

Олена Дармовіс

Олена Дармовіс – жителька села Промінь, вчитель
1. До свята 8 березня ставлюся неоднозначно. У цей день в мого чоловіка день народження, тож більший привід для святкування все ж у нього. Як на мене, для подарунків, квітів та сюрпризів спеціальні дати не потрібні. Це можна робити кожного дня, коли душа бажає свята.
2. Безпрограшний подарунок на 8 березня для жінки – гарний настрій і позитивні емоції. А якщо говорити про щось конкретне, то чоловіки мають знати, чим здивувати свою кохану.
3. Важко сказати чого не варто дарувати… Особисто я не хотіла б отримати в якості подарунка річ, яка буде використовуватись у господарстві… Вважаю, що не слід дарувати сковорідки, праски, адже це речі загального користування, які зазвичай купують для усієї сім’ї. Подарунок має бути індивідуальним і приємним!

Тетяна Сизюк

Тетяна Сизюк – жителька села Городище, інспектор з кадрів
1. Особисто у мене ставлення до 8 березня двояке. Ніби і свято, а в той же час – звичайний день. На роботі традиційно вітають колеги, вдома робить сюрпризи чоловік. Одне можу сказати точно – це приємно, відчувається атмосфера свята. Не можу відповісти однозначно чи потрібно святкувати цей день. Вважаю, що жінок не обов’язково вітати за календарем, справжнє свято можна влаштувати будь-коли. У мене 8 березня асоціюється, насамперед, із весною, адже це пора, коли все оживає і розквітає.
2. Для мене ідеальний подарунок – це щось цікаве та неординарне, наприклад захоплююча подорож або сходження на Говерлу. Ще у цей день можна зробити якусь добру справу, скажімо організувати майстер-клас з виготовлення хендмейд виробів для дівчат та жінок з особливими потребами.
3. Найкращим подарунком для жінок 8 березня буде хороший настрій та позитивні емоції. Тому, однозначно, не слід нас розчаровувати та засмучувати.

Світлана Дудянова

Світлана Дудянова – жителька села Коршовець, бібліотекар
1. Я позитивно ставлюсь до 8 березня. Мене дивують якісь політичні закиди щодо його відзначення. Сприймаю Міжнародний жіночий день в першу чергу як свято весни, гармонії та оновлення.
2. З нагоди 8 березня хотіла б отримати подорож у якесь незвичайне, цікаве місце.
3. На мій погляд, у цей день не варто дарувати жінкам особисті речі на зразок косметики, тобто засоби для догляду та «тюнінгу». Адже такі речі жінка може сприйняти як натяк або нагадування про її недосконалість.

Анастасія Сергійчук

Анастасія Сергійчук – жителька села Мстишин, школярка
1. Ставлюсь до жіночого свята нейтрально. В цілому, це звичайний день, у який значно більше уваги приділяють жінкам. Свято 8 березня у мене асоціюється з весною, першим теплом, радістю та ніжністю.
2. Я б хотіла отримати у подарунок величезний букет квітів. Думаю про таке мріє кожна дівчина.
3. Не варто дарувати жінці те, чого вона не любить. Якщо не знаєте про уподобання, то краще обрати якийсь нейтральний подарунок. Цукерки, квіти, парфуми завжди будуть доречними.

Зінаїда Шваюк

Зінаїда Ковальчук – жителька села Боратин, працівниця комунального підприємства
1. До 8 березня ставлюся позитивно. Вважаю, що це свято не потрібно скасовувати. Перш за все, жіночий день асоціюється у мене з вихідним та святковим настроєм.
2. Для мене найкращий подарунок з нагоди жіночого свята – це приємні слова, любов та увага близьких. І не обов’язково дарувати дорогі подарунки, не в цьому суть. Головне – приємні слова від душі і час, проведений разом.
3. На мою думку, подарунки на 8 березня взагалі не потрібні. Важливо підкреслити своє шанобливе ставлення до дівчини, дружини, бабусі чи доньки.

Надія Бонк

Надія Бонк – жителька села Лучиці, приватний підприємець
1. Вважаю, що 8 березня – хороше свято, жінкам потрібно більше приводів для радості. Мабуть, в мене, як і в усіх, 8 березня асоціюється зі святом ніжності, жіночності та краси.
2. З нагоди Міжнародного жіночого свята очікую отримати гідну порцію уваги. Також вже традиційний подарунком у цей день стали квіти.
3. Важко сказати який подарунок буде недоречним або невдалим, адже це справа індивідуальна. Із впевненістю можу сказати, що будь-якій жінці буде приємно отримати у подарунок квіти, солодощі або романтичний вечір.

Антоніна Ульяницька

Антоніна Ульяницька – жителька села Голишів, працівниця арт-ательє
1. Вважаю, що 8 березня – хороше свято. Це день, коли можна відпочити, отримати позитивні емоції та приділити час для себе коханої. Не зовсім розумію чому цей день вважають способом привернути увагу до проблеми гендерної нерівності. Для мене 8 березня – свято жіночності та весни.
2. Звичайно, подарунки я люблю і ціную у людях вміння робити сюрпризи. Доречним подарунком 8 березня вважаю красивий букет квітів, це достойний комплімент жінці за її красу.
3. З приводу того, що не варто дарувати – не знаю… У цей день найкращим подарунком буде увага та позитивні емоції. Тож приділіть час своїм близьким і точно не помилитесь.

Христина Кримчук

Христина Кримчук – жителька села Цеперів, школярка
1. Я вважаю, що свято 8 березня потрібне. Це хороша і приємна дата, а ще у цей день жінки можуть відпочити! Восьме березня у мене асоціюється із тюльпанами та привітаннями від чоловіків.
2. Не секрет, що кожна дівчина, жінка любить отримувати увагу, сюрпризи та подарунки, а свято 8 Березня хороший привід для цього. Особисто я хотіла б отримати квіти та солоденький подаруночок.
3. На мою думку, рейтинг антиподарунків з нагоди 8 березня може очолити кухонне приладдя. Раджу чоловікам не дарувати сковорідки, каструлі.

Альона Петрук

Альона Петрук – жителька села Вербаїв, домогосподарка
1. 8 березня треба відзначати, це свято уже прижилося у нашому побуті. Для мене 8 березня символізує початок весни і є хорошою нагодою для того, щоб привітати дівчину, жінку, маму або бабусю.
2. У цей день хочеться ніжності та приємних несподіванок. Для мене найкращим подарунком будуть квіти та святкова вечеря.
3. Не варто дарувати… Напевно, зайвим 8 березня буде нагадування про домашнє господарство. Думаю не потрібно дарувати кухонне начиння або побутову техніку.

Оксана Зарубич

Оксана Зарубич – жителька села Рованці, вчитель
1. Ставлюся до 8 березня позитивно. Вважаю, що не потрібно акцентувати увагу на походженні свята. Зараз усі говорять, що 8 березня має якийсь політичний або радянський підтекст. На мою думку, це свято приносить тільки приємні моменти для жінок. 8 березня завжди асоціюється з весною, ніжністю та красою.
2. Звичайно, з нагоди свята очікую отримати подарунок. Хотілося б якийсь приємний сюрприз і весняні квіти.
3. При виборі подарунка важливо знати про смаки та уподобання жінки. Як на мене, головне не варто дарувати того, що людина не любить.

Іванна Колотюк

Іванна Колотюк – жителька села Баїв, медпрацівник
1. Ставлюсь до 8 березня дуже позитивно. Вважаю, що подібні свята приносять в наше буденне життя радість. Жіночий день асоціюю із приходом весни, квітами.
2. Взагалі отримувати подарунки це дуже приємно, а особливо від коханих. Ідеальним варіантом подарунка на 8 березня вважаю квіти.
3. Без сумніву, жінкам завжди подобається, коли про них турбуються та цінують. Будь-яке вітання буде доречним, головне не дарувати у цей день поганий настрій.
Поділитися:
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…
Мешканок Боратинської громади запрошують на онлайн тренінги з особистісного лідерства
01.07.2024 10:03
Лідерство - це важлива характеристика досягнення успіху у сучасному світі. Особливо важливо це для жінок у процесі досягнення рівноправ'я та реалізації себе як особистості. Під час…
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…