8 березня: чоловічий погляд на жіночий день

Наближається найочікуваніше свято жінок – 8 Березня. Передсвяткова метушня повсюди – в бутіках, на квіткових ринках та ювелірних магазинах. Чоловіки запасаються подарунками, вітальними промовами, а жінки, у передчутті свого дня, чекають на увагу та приємні сюрпризи.

Ми вирішили запитати чоловіків Боратинської громади про те, як вони вітатимуть та чим дивуватимуть жінок у цей день, а також про ставлення до 8 березня.
1. Яке Ваше ставлення до 8 березня, чи вважаєте Міжнародний жіночий день святом?
2. Як вітатимете та чим дивуватимете жінок у цей день?
3. Чи були ситуації, коли ваш презент для жінки виявився невдалим? Як діяли у таких випадках?


Іван Душак

Іван Душак, завідувач клубу-музею історії села Баїв та Волинського бджільництва
1. 8 березня треба святкувати, адже хоча б раз на рік потрібно влаштувати свято для нашої прекрасної половини – жінок. З приводу суперечок навколо цього дня – думаю не варто робити з цього проблему та шукати якісь політичні моменти. На мою думку, 8 березня – чудове свято весни та жіноцтва.
2. Для мене вибір подарунків до 8 березня – справа не з легких, адже підібрати річ, яка припаде до душі доволі непросто. До того ж, маю багато жінок у родині: три правнучки, внучка, донька, дружина, сестри і усім треба догодити. Тому останнім часом, як правило, дарую гроші, а мої жінки вже самі купують усе, що потрібно.
3. Знаєте як кажуть «Дарованому коню у зуби не дивляться», я маю на увазі, що будь-який подарунок сам по собі уже є приємним та доречним. Можливо й було таке, що колись не вгадав із презентом, але мої жінки про це не кажуть.

Юрій Черняк

Юрій Черняк, учень 8 класу Боратинської школи
1. Ставлення до 8 березня – позитивне. Загалом мені до вподоби це свято, на мою думку 8 березня – день поваги до жінок. Особисто я у цей день завжди вітаю маму, сестру, бабусю.
2. Кожного року намагаюся вітати жінок якось по-особливому, тому і подарунки завжди обираю різні. Раніше робив сюрпризи власноруч – виготовляв якісь цікаві хенд-мейд вироби, приємні дрібнички. Останнім часом переважно купую подарунки, так буде і цьогоріч.
3. У мене ще не було такого випадку, щоб подарунок не сподобався. Сподіваюся, так буде і надалі.

Сергій Лемчук

Сергій Лемчук, завідувач Боратинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини
1.На мою думку, 8 березня вже вкорінилося у житті українців. Не вбачаю нічого поганого у тому, що маємо традицію вітати жінок, робити їм приємні сюрпризи. До того ж і жінки, і чоловіки у цей день мають ще один бонус – додатковий вихідний.
2. Кожна жінка – особлива, тому подарунки завжди намагаюся обирати ретельно, враховуючи смаки та вподобання. Зазвичай намагаюся потішити жінок якимись приємними та символічними речами. Що даруватиму цьогоріч – сюрприз.
3. У мене ще ніколи не було такого, щоб мій подарунок не сподобався. Загалом, вважаю, що у цей день найважливіше увага і турбота, а подарунок – це більше формальність.

Мет Спрінгер

Matt Springer (Мет Спрінгер), волонтер
1. Хоча свято 8 березня було започатковане у США, в Америці воно не набуло такої популярності, у нас це свято не відзначають так масштабно. Як на мене, це хороша нагода провести день, розмірковуючи про роль жінок у світі та їхні досягнення.
2. Цього року я вперше відзначатиму Міжнародний жіночий день, як це роблять в Україні, тож з нетерпінням чекаю цього. Сподіваюся, що будь-який подарунок, який я підготую, буде доречним і сприйматиметься як вдячність за все, що роблять жінки.
3. На мою думку, чоловіки, які дарують невдалий подарунок – це типове явище у будь-якій країні. Сподіваюся, що в такому випадку можна все владнати за допомогою жартів, тоді подія стане ще більш особливою і пам’ятною для двох людей.

Олександр Соколов

Олександр Соколов, директор Баївської школи
1. Однозначно вважаю 8 березня святом. Для мене це передусім свято весни, любові та поваги до жінок. Однак, хотів би наголосити, що шанобливе ставлення до прекрасної статі має бути впродовж усього року, а не ситуативно.
2. У нашій сім’ї є традиція – відзначати жіночий день на природі, тому завжди намагаюся влаштувати для своїх жінок якийсь святковий пікнік. Обов’язково готую подарунки, програма мінімум – квіти та солодощі, ну а далі вже подарунки «за замовленням». Також традиційно цього дня чоловічим колективом вітаємо колег-жінок на роботі.
3. На щастя, не маю досвіду щодо невдалих подарунків до 8 березня. Хоча жінкам важко догодити, але мої подарунки завжди до смаку. Напевно, за стільки років уже вивчив вподобання своїх жінок.

Максим Промінь

Максим Дармовіс, учень 11 класу Боратинської школи
1. Ставлюся до 8 березня позитивно. Вважаю, що таке свято має бути. Цей день треба зробити особливим для своїх рідних жінок.
2. Щодо подарунків, у моєму випадку все доволі стандартно – квіти та цукерки. Однак, варто додати, що такий «набір джентльмена» – безпрограшний подарунок для будь-якої жінки.
3. Можливо, моя ідея подарунку дещо банальна, але можу запевнити, що з таким варіантом ніколи не виникає конфузів. Ситуацій із невдалим подарунком особисто в мене ніколи не траплялося.

Юрій Ільюк

Юрій Ільюк, депутат – округ № 7, Голишів
1. Моє ставлення до 8 березня однозначно позитивне. Вважаю, що святкувати потрібно. Чому б і ні? Це ще один хороший привід, щоб приділити жінкам особливу увагу, а також потішити їх подарунками. А подарунків багато не буває.
2. Звісно, буду дарувати подарунки та вітати жінок. Не розраховую особливо здивувати представниць прекрасної статі, адже подарунок обираю традиційний – квіти. А от для коханої дружини, окрім букету, готую дещо особливе, але це сюрприз.
3. Ситуацій, коли мій презент виявився невдалим, здається, не було. Або ж мені про це просто не сказали.

Столярук

Сергій Столярук, вчитель Баївської школи
1. Як на мене, 8 березня трохи «віддає» совдепівщиною, хоч це і Міжнародний жіночий день. Загалом ставлення до свята – нейтральне, адже ідея непогана – свято весни, жіноцтва. Втім, думаю, що 1 березня у якості свята весни мало би зовсім інший контекст.
2. Напевно, не буду надто непередбачуваним. Даруватиму квіти та солодощі, а ще приготую святкову вечерю.
3. Здається мені пощастило, бо не пригадую випадків із невдалим подарунком до 8 березня.

Микола Калиш

Микола Калиш, вчитель Боратинської школи
1. До 8 березня ставлюся позитивно, вважаю, що відзначати цей день однозначно потрібно. Це свято символізує початок весни і є хорошою нагодою для того, щоб зробити приємність для дорогих жінок – дружин, доньок, мам, бабусь. Особисто для мене це свято завжди асоціюється із теплотою – адже із приходом весни стає тепліше у серцях і душах.
2. Мій секрет ідеального подарунку доволі простий – зробити усе, щоб у цей день жінки почувалися щасливо. Як правило, завжди готую для дружини та доньок святковий обід, обов’язково з солодощами та іншими смаколиками. Актуальним подарунком вважаю квіти та інші жіночі «штучки» на кшталт парфумів тощо.
3. Не пригадую випадку, щоб мій подарунок для жінки виявився небажаним або невдалим. Можливо, справа у ретельній підготовці, адже до вибору презенту я підходжу дуже відповідально та виважено. Намагаюся купувати подарунок, якщо на 100% впевнений у його необхідності.

Павло Бебко

Павло Бебко, тренер місцевого футбольного клубу «Боратин»
1. Як на мене, Міжнародний жіночий день – хороше свято. До 8 березня ставлюся позитивно, у моєму розумінні це свято весни та жіночої краси.
2.Обов’язково вітаю жінок на 8 березня. Вважаю, що найкращий і безпрограшний подарунок у цей день – квіти. Окрім цього, обираю й інші подарунки, але тут до кожної жінки потрібний індивідуальний підхід.
3. Невдалий подарунок на 8 березня? Якщо чесно, зі мною такого не траплялося. Як правило жінкам завжди подобаються мої подарунки.

Олександр Гоцик

Олександр Гоцик, вихователь Коршовецького ДНЗ
1. Однозначно вважаю 8 березня святом і переконаний, що у цей день обов’язково треба вітати жінок. На жаль, у щоденних турботах, ми, чоловіки, іноді забуваємо сказати тепле, приємне слово дружині або подрузі. Тому 8 березня – хороша нагода для цього.
2. Вирішив не порушувати традиції, тож для подарунка обрав квіти та солодощі. Сподіваюся, це викличе у жінок позитивні емоції та підніме настрій на увесь наступний рік.
3. Ситуацій із невдалим подарунком ніколи не траплялося. Або вмію обирати презенти, або мені не про все розповідають.

Сергій Шуляк

Сергій Шуляк, завідувач клубу села Новостав
1. 8 березня – найщасливіший день усіх жінок, а 9 березня – найщасливіший день всіх чоловіків, бо закінчилося жіноче свято. Насправді, жартую. До Міжнародного жіночого дня ставлюся цілком позитивно. Вважаю, що нашим половинкам потрібен хоча б один день, щоб відкласти усі справи і відчути себе щасливими.
2. Жінки – різні, але я впевнений, що кожна хоче, щоб і 8 березня, і в усі інші дні, її любили, шанували і щоб вона була щасливою. Тому, як на мене, найкращий подарунок на 8 березня – це увага і час, проведений разом.
3. Досвід показує, що усі мої презенти для жінок були вдалими і потрібними. Тож ситуацій із невдалими подарунками ніколи не виникало.
Поділитися:
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…
Юні мешканці Боратинської громади - серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…