8 із 10 українців нюхають нові книги перед читанням

#Якдумаютьукраїнці

Тема цього тижня «Книги». Готові?

Інфографіка книги

Українці люблять читати і роблять це регулярно. На запитання «Як часто ви читаєте книги?» 50% респондентів відповіли – декілька разів впродовж тижня, 30% опитаних – декілька разів впродовж місяця, 10% – кожного дня та 10% – декілька разів впродовж року.

«Паперові чи електронні?» 9 з 10 опитаних віддають перевагу паперовим книгам.

Половина опитаних зазначили, що кількість прочитаних ними книг впродовж року становить близько 5-10, 30% – настільки захоплюються читанням, що ця цифра сягає більше 10 книг, 20% респондентів читають 1-5 книг впродовж року.

Найбільшою популярністю серед читачів користується література з психології та саморозвитку, детективи і фентезі, класика, романи та наукова література.

Серед книг, які рекомендують прочитати: «Дикий Схід: нарис історії та сьогодення Донбасу» (Максим Віхров), «Бог ніколи не моргає» (Регіна Бретт), трилогія «Лунастри» (Наталія Щерба), «Різдво з невдахами» (Джон Грішем), «Три товариші» (Еріх Марія Ремарк), «Століття Якова» (Володимир Лис), «Вино із кульбаб» (Рей Бредбері), «Пролітаючи над гніздом зозулі» (Кен Кізі), «Присвячений» (Лоїс Лурі), «Ключ» (Василь Шкляр).

Для багатьох читання книг – цілий ритуал і щось справді сокровенне. Приміром, 8 із 10 опитаних перед читанням нюхають нові книги.

#Боратинськасільськарада
Ми опитуємо 10 різних за статтю, віком та соціальним статусом жителів Боратинської громади щодо актуальних суспільних питань. Результати, не розголошуючи імена та прізвища респондентів, публікуємо на офіційному сайті Боратинської сільської ради та у соціальній мережі Facebook.

Поділитися:
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…