85% з опитаних жителів Боратинської громади не хотіли би…

Жителям Боратинської громади було запропоновано пройти онлайн-опитування, щоб дізнатися як люди оцінюють зміни за останній рік і над чим, на їхню думку, варто більше працювати у майбутньому. За кілька днів опитано 275 жителів громади. 63% з опитаних – жінки, 37% – чоловіки. 59% – віком 25-40 років, 23% – до 25 років, 14% – 41-50 років, 3% – 50-60 років, 1% – понад 60 років.

На питання «Чи хотіли би ви жити в іншому населеному пункті», 85% людей відповіли «ні», тоді як 13% – хочуть переїхати до іншого населеного пункту, 2% людей – інше (уже живуть не в Україні, щойно переїхали у громаду і не можуть оцінити, тощо)

«Чи відбулися зміни у вашому селі після об’єднання?»
77% – так, у кращу сторону, 18% – не відбулися, 4% – не можуть відповісти, 1% – у гіршу сторону.

«Чи готові ви долучатися до покращення життя у вашому селі?»
94% – так, 3% – ні, 3% – інше (розчаровані, готові за певних умов, тощо)

«Хто в першу чергу має бути ініціатором змін у вашому селі?»
73% відчуває власну відповідальність і стверджує що «я і мої односельчани», 45% – сільська рада, 6% – інший варіант (депутати, церква, підприємства, тощо), і 1 людина відповіла, що президент.

Для нас важливо доносити думку, що жителі громади разом з сільською радою відповідальні за розвиток території, у тому числі – збереження довкілля і благоустрій. Тому, задали таке запитання: Уявіть ситуацію «Ви бачите, що ваш сусід викидає сміття у непризначеному місті. Якими будуть ваші дії?»
зробите зауваження сусіду – 75%, заставите прибрати – 49%, повідомите у сільську раду – 15%, приберете самі – 7%, інше (спробую пояснити, коментарі, тощо) – 4%, зробите вигляд, що не помітили – 2%.

«Чи користуєтеся послугами комунального підприємства з вивезення сміття?»
68% – так, 27% – ні, 4% – планують, 1% – інше (іноді, вивозять сміття в Луцьк).

«Звідки ви дізнаєтеся інформацію про громаду?»
зі сторінки громади у ФБ, Ютуб – 61%, зі сайту громади – 44%, від людей у громадських місцях – 23%, з дошок оголошень – 8%, з груп у вайбері – 7%, інше – 2%.

Ми також запитували у жителів громади про те, що ще треба зробити для покращення життя у вашому селі? Чи є у вашому селі «цікаві/умілі/талановиті люди»: які роблять щось своїми руками, мають якийсь талант? Відповіді на ці питання опрацюємо і опублікуємо згодом.

Поділитися:
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
01.07.2024 15:24
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 01.07.2024 можна…
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…