Боратинець представив Україну на Всесвітніх учнівських спортивних іграх

11-19 вересня у місті Белград (Республіка Сербія) під егідою Міжнародної федерації учнівського спорту (ISF) вперше відбулися Всесвітні учнівські спортивні ігри (ISF U15 World School Sport Games). Загалом у змаганнях узяли участь 2 500 спортсменів віком 13–15 років із 35 країн. До програми заходу ввійшли 15 видів спорту: бадмінтон, баскетбол, баскетбол 3х3, вільна та греко-римська боротьба, волейбол, дзюдо, карате, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, настільний теніс, тхеквондо (ВТФ), футбол, шахи.

Українську збірну представляв 251 спортсмен, серед яких і житель Боратинської громади Юрій Черняк (тренери – Дмитро Петрочук, Віталій Гнатюк). 15-річний боратинець взяв участь у змаганнях зі спортивного орієнтування. До слова, Юра став єдиним представником Волині, що увійшов до складу національної збірної.

За результатами кількох змагальних днів у категорії «Спортивне орієнтування» Юрій Черняк посів п’яте місце у спринті та четверте місце в естафеті (спільно з представниками Словенії та Польщі). Такий достойний результат приніс бали у загальну скарбничку збірної України, яка в підсумку посіла перше місце в командному заліку на Всесвітніх учнівських спортивних іграх U-15.

Юра розповідає, що участь у Всесвітніх учнівських спортивних іграх стала для нього новим цікавим досвідом: «Це перші змагання світового масштабу, на яких мені довелося побувати. Всесвітні учнівські ігри – це наче Олімпійські ігри серед школярів, все дуже серйозно та відповідально. Звісно, переживання були і не даремно. Суперники з інших країн були надзвичайно сильними, з хорошим рівнем підготовки та матеріально-технічною базою. Проте, вже після першого виступу було зрозуміло, що ми змагаємося на рівних. Загалом своїм виступом задоволений, трохи не вистачило до призового місця, тому вже бачу зони розвитку.

Дуже сподобалася атмосфера змагань, адже крім спортивних заходів ми мали нагоду знайомитися, спілкуватися з однолітками з інших країн. Одним з найяскравіших моментів стала «Ніч націй» - культурна подія, що передбачала обмін досвідом та представлення своєї країни. Дуже приємно і гордо було спостерігати за тим, як разом з українською збірною всі учасники виконували наш національний танок. Заради таких моментів хочеться працювати ще більше, щоб слово «Україна» лунало на весь світ!»

Поділитися:
Як минув «Money-фест» у Боратинській громаді?
05.07.2024 19:56
Минулого тижня в Боратинській громаді відбулась масштабна подія – День бюджетної відкритості «Money-фест».
Як безпечно зберігати їжу, коли вимкнули світло?
05.07.2024 13:05
Зберігання харчових продуктів в умовах постійних вимкнень електроенергії є викликом, особливо влітку. Йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я. МОЗ нагадує, як краще…
Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році?
05.07.2024 09:39
Працівники, які не можуть працювати через стан здоров’я і беруть лікарняний, можуть отримувати грошову компенсацію. На суму лікарняних впливає: заробітна плата за 12 місяців перед датою…