Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»

Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії» за підтримки Програма USAID РАДА: наступне покоління. Учасниками заходу стали представники 54 громад Волині, серед яких переважно голови територіальних громад та керівники структурних підрозділів місцевих рад, а також члени громадських організацій. Також на зустрічі був присутній народний депутат України В’ячеслав Рубльов, депутати Волинської обласної ради Орест Маховський, Андрій Харченко та Андрій Бокоч, який водночас є помічником народного депутата України Ігоря Гузя. В онлайн-форматі до заходу доєдналась також народна депутатка України Ірина Констанкевич, яка того дня представляла Україну у Парламентській асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.

«Подібні заходи є дуже корисними для громад, адже проговорюючи проблеми та розповсюджуючи позитивний досвід ми можемо бачити ситуацію більш об’ємно, а найголовніше, напрацьовувати ефективні механізми вирішення проблемних питань, зокрема у законодавчому полі. Волинські громади є одними з найбільш активних щодо співпраці з народними депутатами та розвитку міжнародного партнерства», - зазначає народний депутат України В’ячеслав Рубльов.

Метою діалогової зустрічі було обговорення спільних проблемних питань органів місцевого самоврядування, їх залучення до законодавчого процесу через взаємодію з народними депутатами. Окрему увагу приділили ініціативам щодо місцевого розвитку та перспективам у сфері міжнародного співробітництва.

Серед спікерів заходу – Боратинська громада. В.о. начальника відділу соціально-економічного розвитку Боратинської сільської ради Руслана Лихолай розповіла присутнім про проєктну діяльність, залучення грантових можливостей та досвід Боратинської громади у сфері міжмуніципального співробітництва.

«Наступні дві дискусійні панелі були присвячені темам ветеранської та молодіжної політики. Напрацювання колег з волинських громад у даних напрямках приємно вражають. Однак існують і проблемні питання. Якщо не всі, то більшість таких питань були озвучені і донесені до відома волинських нардепів та їхніх помічників. Переконана, що лише у співдії та співпраці громад та усіх ланок державної влади можна досягти потужного розвитку регіону», - зазначає Руслана Лихолай.

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…