Боратинська громада отримала два нових автомобілі від партнерського муніципалітету Шпрендлінген-Генсінген

Українські громади стикаються з різними викликами, спричиненими війною. Та незважаючи на це, наша країна тримає курс на покращення муніципальних послуг та соціальних стандартів. Долати цей шлях з підтримкою міжнародних партнерів значно простіше та ефективніше.

Нещодавно у місті Краків (Республіка Польща) відбулася зустріч між представниками Боратинської громади та представниками партнерського муніципалітету Шпрендлінген-Генсінген (Німеччина). Предметом зустрічі стала передача німецькими партнерами Боратинській громаді двох новеньких транспортних засобів, а саме пасажирського мікроавтобуса та напівпасажирської бортової вантажівки. Боратинську громаду на зустрічі представив сільський голова Сергій Яручик, в.о. начальника відділу соціально-економічного розвитку Руслана Лихолай, в.о. начальника віддлу культури та молодіжної політики Оксана Кравчук та керівник комунального підприємтва «Боратин» Роман Ільюк. З боку муніципалітету Шпрендлінген-Генсінген прибула делегація у складі: бургомістра Манфреда Шерера, координатора з питань енергоменеджменту Андреаса Пфафа, консультанта з питань збереження навколишнього середовища Йохана Фіали, а також трьох волонтерів-представників української діаспори: Сергія Ковальова, В’ячеслава Мартиненка та Олександра Голибіна.

У рамках очної зустрічі представники делегацій розповіли про поточний стан справ у своїх громадах, обговорили міжнародну політичну ситуацію, та головну увагу, звісно ж, приділили обговоренню спільних проєктів. Наразі Боратинська громада спільно з німецьким муніципалітетом Шпрендлінген-Генсінген реалізовує два проєкти, які в сукупності принесуть Боратинській громаді понад 300 тисяч євро. Вони спрямовані на забезпечення комунальних закладів камерами відеоспостереження та енергомодернізацію вуличного освітлення. На цьому партнери зупинятись не збираються: обмірковують ідеї наступних проєктів, які покращуватимуть добробут громад.

«Висловлюємо щиру вдячність муніципалітету Шпрендлінген-Генсінген, зокрема бургомістру Манфреду Шереру та кожному, хто долучився до цієї передачі. Отримані транспортні засоби потужно підсилять Боратинську громаду у наданні якісних муніципальних послуг, саме так, як це уже робить раніше передана техніка. Дякуємо усім жителям нашої партнерської громади за стійку підтримку та небайдужість. Впевнений, що разом ми зможемо реалізувати ще немало проєктів, які принесуть значну взаємну користь. Бажаємо миру та процвітання», - зазначає очільник Боратинської громади Сергій Яручик.

Нагадаємо, що раніше муніципалітет Шпрендлінген-Генсінген вже передавав Боратинській громаді вантажний мікроавтобус Citroen Jumper та міні-навантажувач Bobcat. Також німецька громада надала значні обсяги гуманітарної допомоги, а також інструменти, генератори та господарське приладдя для роботи комунальних служб.

Поділитися:
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…
Запрошуємо взяти участь у бюджетній вікторині до Дня бюджетної відкритості
27.06.2024 18:43
Бюджет - важлива складова життя держави, громади, сім'ї або навіть конкретної людини. Розуміння бюджету - показник фінансової грамотності, яка необхідна людині для раціонального розподілу грошових…