Боратинська громада розпочинає участь у проєкті «Активна молодь – сильна громада»

Благополуччя громади та країни прямо залежить від активності молоді, адже саме вона є рушієм змін у суспільстві. Зараз, коли наша країна проходить тяжке історичне випробування, особливо важливо чути голос молодих людей та дати їм можливість проявити себе у громаді, а також залучати їх до прийняття владних рішень.

Боратинська громада пройшла конкурсний відбір та стала учасницею проєкту «Активна молодь – сильна громада», який реалізує ГО «Центр Політичних Студій» за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні. Таким чином, наша громада стала однією з 30 громад-учасниць проєкту з Волинської, Рівненської та Одеської областей.

Проєкт спрямований на створення та/або активізацію молодіжних рад у громадах, підвищення рівня практичних знань та навичок членів цих молодіжних рад для ефективної і впливової участі у місцевих справах та процесах прийняття рішень. Він покликаний підтримати молодіжні ради, аби вони стали впливовими, спроможними та виявляли активність у місцевих справах.

22 березня в рамках реалізації проєкту «Активна молодь – сильна громада» Боратинський сільський голова Сергій Яручик та голова ГО «Центр політичних студій» Віталій Світлик підписали меморандум про співпрацю. Цей крок стане початком цілої низки заходів проєкту, що реалізовуватимуться впродовж року, а саме: різноманітні тренінги, презентації, форуми та інші інформаційні заходи. Команда експертів проєкту забезпечить фаховий супровід громад у заходах, надасть інформаційні та аналітичні матеріали, а також передасть обладнання для підтримки діяльності молодіжних рад.

«Молодіжна політика є одним з пріоритетів у Боратинській громаді, адже ми розуміємо, що без енергії, креативності та інноваційного мислення молодих людей розвиток громади неможливий. Ми завжди готові до діалогу та співпраці з молоддю і прагнемо, аби ця співпраця була системною та результативною. Тому, сподіваємось, що цей проєкт відкриє нові можливості для нашої молоді, допоможе їй консолідуватися та напрацювати чіткі, послідовні кроки діяльності молодіжної ради у громаді», — зазначив очільник Боратинської громади Сергій Яручик.

Молодіжна рада при Боратинській сільській раді націлена на активну участь у проєкті. Голова молодіжної ради Олександра Лось висловила свою думку щодо даної ініціативи:

«Участь у цьому проєкті припала чи не на найкращий час для нас. Ми досить юна молодіжна рада і зараз ми вибудовуємо фундамент, який забезпечить стале функціонування молодіжної ради в подальшому. «Активна молодь — сильна громада» — це можливість для нас стати кращими, ініціативнішими та знайти нових молодих людей, які лише підсилять роботу молодіжної ради».

Поділитися:
У селі Промінь відбулися змагання з легкоатлетичного кросу серед учнівської молоді громади
17.05.2024 19:34
Понад 50 юних кросменів з 10 освітніх закладів громади прибули позмагатися за першість. Після урочистого відкриття змагань на території місцевого парку розпочалися змагання. Першими вийшли на старт…
Традиції української вишиванки в історіях родин Боратинської громади
17.05.2024 17:43
Учора в усьому світі святкували День вишиванки. Боратинська громада продовжує ділитись історіями родинних традицій наших мешканців. Наталія Бугай розповіла про старовинну вишиванку, яку їй подарувала…
Оголошено прийом заявок на участь у ІІ церемонії нагородження молоді
16.05.2024 10:39
Наближається кінець навчального року, а це означає, що настав час підвести підсумки та відзначити кращих. Запрошуємо активну молодь Боратинської громади до участі у цьогорічній церемонії нагородження…