Боратинська громада та муніципалітет Шпрендлінген-Генсінген уклали угоду про партнерство (ФОТО)

Боратинська громада та муніципалітет Шпрендлінген-Генсінген (Німеччина) уклали угоду про партнерство. Підписання договору відбулося у партнерській громаді за участю Боратинського сільського голови Сергія Яручика та бургомістра Шпрендлінген-Генсінген Манфреда Шерера. Також на церемонії партнерства були присутні консул України у Франкфурті-на-Майні Сергій Драган, керівник державної канцелярії землі Рейнланд-Пфальц Роман Герман, керівник відділу партнерства районної адміністрації Майнц-Бінген Рікарда Керл, колишній бургомістр Шпрендлінгена Манфред Бухер, місцеві мешканці, а також українці, які змушені були покинути свої домівки через війну і знайшли прихисток у Німеччині.

Угода передбачає зміцнення економічних, соціальних, культурних зв’язків між громадами. Зокрема, організацію взаємних візитів, обмінів молоддю, налагодження партнерства між закладами освіти, впровадження спільних проєктів у сфері культури, туризму, екологічної безпеки та захисту клімату, діджиталізації. До слова, партнерство Боратинська громада–Шпрендлінген-Генсінген вже реалізувало ряд спільних ініціатив, зокрема, візит до Боратинської громади задля обміну досвідом, гуманітарну місію з метою підтримки осіб, які постраждали внаслідок війни, проєкт «Забезпечення безперебійного теплопостачання комунальних закладів Боратинської громади».

«Підписання договору – знакова подія в історії нашого партнерства, адже це підсумок дворічної роботи, – розповідає очільник Боратинської громади Сергій Яручик. – Це своєрідний символ довіри, а також сигнал, який демонструє потужну підтримку з боку наших партнерів. Нам вже вдалося зробити дуже багато спільно і я переконаний, що наша співпраця буде міцнішати!».

Під час візиту до муніципалітету Шпрендлінген-Генсінген делегація Боратинської громади відвідала адміністрацію та енергетичне агентство у Шпрендлінгені, початкову школу, місцеву добровільну пожежну команду, молодіжний центр у Генсінгені, очисні споруди в Грольшеймі.

Захід став можливий проекту «Муніципальні партнерства з Україною», що впроваджується за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі»(SKEW) у співпраці з Німецьким товариством з міжнародного співробітництва (GIZ).

Поділитися:
Учень Боратинського ліцею став призером Всеукраїнської олімпіади з інформатики
27.04.2024 15:38
Тарас Деркач, учень 10 класу Боратинського ліцею, зумів вибороти Диплом IІ ступеня на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики. У місті Чернівці протягом чотирьох днів він працював…
Представниці Боратинської громади - у числі найкращих зі спортивної акробатики
26.04.2024 15:17
У Волинській ОДЮСШ відбувся відкритий чемпіонат міста Луцька зі спортивної акробатики. Упродовж трьох днів 130 учасників та учасниць із семи областей України боролися за звання найкращих. …
Учні Боратинського ліцею стали срібними призерами районного етапу змагань зі спортивного орієнтування
26.04.2024 14:10
У місті Луцьк відбувся районний етап змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» зі спортивного орієнтування серед юнаків та дівчат 5 - 7 класів. У них брали участь…