Боратинську громаду відвідали експерти проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Поточна та майбутня співпраця, реалізовані ініціативи та успішні практики – про це та інше спілкувалися представники Боратинської сільської ради з експертами проєкту USAID «ГОВЕРЛА» під час робочого візиту у громаду. Підбити підсумки першого року роботи у рамках проєкту завітала команда Волинського регіонального офісу: Ірина Бойко – керівниця, Юлія Дерев’янчук – адміністративний менеджер, Ігор Стефанів – фахівець з муніципальних послуг, Оксана Самойліч – фінансистка, Анатолій Левчук – спеціаліст із залучення громадськості до прийняття рішень. Під час зустрічі обговорили результати спільної діяльності та напрацювали ідеї майбутніх проєктів.

Нагадаємо, що у рамках співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» Боратинська громада вже отримала обладнання на суму близько 5 млн грн, а також впровадила ряд спільних ініціатив: «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я», «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Програма стажування молоді у Боратинській сільській раді. Спільно з експертами проєкту було розроблено Регламент виконавчого комітету Боратинської сільської ради, нині громада працює над розробкою Стратегії розвитку на 2023-2027 роки та налагодженням міжмуніципального співробітництва.

«Ми вдячні проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за підтримку у цей непростий час. Завдяки нашій співпраці ми ефективно реагуємо на виклики сьогодення та забезпечуємо високі стандарти надання послуг навіть в умовах війни, – говорить Боратинський сільський голова Сергій Яручик. – Особливо приємно відзначити, що разом з командою проєкту USAID «ГОВЕРЛА», попри труднощі і невизначеність, ми вже сьогодні плануємо майбутнє та працюємо над тим, щоб Боратинська громада ставала ще більш комфортною, сучасною та успішною».

Проєкт «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та має на меті підтримувати Уряд України у втіленні реформи децентралізації через реалізацію трьох цілей: підтримка у формуванні законодавчої основи для реформи, сприяння більш самодостатньому регіональному управлінню, та створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні.

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…