Дайджест подій Боратинської громади. ГРУДЕНЬ

Грудень у Боратинській громаді ознаменувався численними святами, привітаннями, благодійними акціями і, звісно ж, підведенням підсумків.


Розпочався місяць із доброчинної місії. Баївські школярі організували ярмарок, а всі виручені кошти передали на благодійність.


Активно триває робота із дітьми та сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Працівники соціальної служби здійснили профілактичний рейд селами Промінь, Вербаїв, Мстишин, Коршовець та Лучиці.


«Червону стрічку носять небайдужі»: баївським школярам розповіли про СНІД


Ми вже неодноразово розповідали про Боратинський дитячий садок «Сонечко». Дошкільний заклад визнано одним з найкращих в Україні, тут малюки по-справжньому насолоджуються дитинством, безпечно соціалізуються. Справжньою «родзинкою» закладу є заняття з англійської мови. Звичайні уроки більше нагадують захоплюючу гру, а найменші вихованці демонструють бездоганну вимову та вільно розповідають про себе іноземною.


Корисні посилання:
ФСС: щодо термінів виплат роботодавцями лікарняних і декретних
Які бонуси чекають учасників пробного ЗНО-2020
Інформація щодо компенсації проїзду


Керівники дошкільних навчальних закладів громади відвідали ресурсний простір, що функціонує на базі Баївської школи. Тут створені комфортні умови для безпечної соціалізації та навчання дітей.


Рованцівські школярі передали подарунки для військовослужбовців на Схід


День української хустки: Рованці долучилися до яскравого флешмобу


В очікуванні свята: у Мстишині школярі виготовляли новорічні прикраси


Учні Рованцівської школи влаштували благодійний ярмарок солодощів у рамках акції «Твори добро». Спільними зусиллями учнів та батьків вдалося зібрати 29 287 грн. Усі виручені кошти школярі направлять на підтримку дитячого будинку та геріатричного пансіонату.


Небайдужі мешканці Голишева організували толоку, щоб прибрати берег річки Чорногузка.


Учасники конкурсу «Ініціативна молодь» представила Боратинську громаду на Конкурсі креативних ідей серед школярів Волинської області.


Спортсмени громади вдало завершили сезон:
У Боратині змагалися юні туристи
«Веселі старти» у Боратині: як змагалися наймолодші спортсмени
Рованцівські школярі – «срібні» призери Луцького району з футзалу
«Веселі старти»: спортивне свято у Рованцях
Передноворічна пригода: як наші туристи мандрували Карпатами


У Промінській школі організували виставку художніх робіт. Юні майстри презентували хенд-мейд вироби, виготовлені із фетру, а також власний ляльковий театр.


Андріївські вечорниці у Боратинській громаді:
У Промені відгуляли Андріївські вечорниці
Переможниця програми «Ініціативна молодь» організувала Андріївські вечорниці


Рованцівські першокласники отримали від працівників поліції світловідбиваючі браслети, завдяки яким стануть більш помітними для водіїв.


Рованці: новорічний майстер-клас для школярів


Учні Боратинської школи спробували себе у ролі піцейол. Для другокласників організували майстер-клас із приготування піци у сімейному ресторані MOJOFAMILY .


19 грудня, у День Святого Миколая Чудотворця, престольне свято відзначили жителі села Мстишин.


Дивовижна феєрія: новорічну ялинку у Боратині засвітили 287 Миколаїв. У День Святого Миколая новорічними вогнями засяяла головна ялинка Боратинської громади. Кілька годин сотні учасників дійства веселилися, робили знімки на фоні тематичних фотозон, частувалися солодощами, чаєм, кавою та глінтвейном.


З нагоди Дня Святого Миколая та новорічно-різдвяних свят у Боратинській громаді відбувся ряд заходів:
Благодійна акція до Дня Святого Миколая
У Промені вітали дітей з новорічно-різдвяними святами
У Баївській школі обирали кращу альтернативну ялинку
Новорічно-різдвяні віншування від рованцівських школярів


Учениця Боратинської школи Діана Коханець посіла перше місце у районному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Робота школярки стала найкращою у секції «Українська література».


У Боратинській громаді встановили систему відеоспостереження. Це дасть змогу отримувати інформацію про поточний стан об’єктів, що охороняються, шляхом збору, обробки, архівування, зберігання, відображення та аналізу цієї інформації.


Ми продовжуємо знайомити з історією Боратинської громади та розповідаємо про «родзинки» нашого краю, однією з яких є цеперівське джерело «Безодня». До джерела приїжджає чимало туристів, у пошуках цілющої природної води мандрівники долають десятки кілометрів, та вабить їх не лише це. Джерело здавна оповите легендами і таємницями…


Сім’я Сергійчуків завдяки програмі «Ініціативній молоді» об’єднала понад 100 дітей. Анастасія Сергійчук – 13-річна жителька села Мстишин, разом з родиною організувала у різних населених пунктах громади серію майстер-класів із виготовлення новорічних еко-іграшок та подарувати їх дітям, які найбільше потребують уваги та піклування.


Екологічний театр Рованцівської школи потішив прем’єрою


Надзвичайно успішним та продуктивним видався 2019-2020 навчальний рік для школярів Боратинської громади. Цьогоріч в активі наших «олімпійців» 97 призових місць у рамках II етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.


Рік, що минув, був насиченим на спортивні події у Боратинській громаді. Футбол, туризм, легка атлетика, біатлон, веслування на байдарках і каное, важка атлетика – у цих та інших видах спорту відзначилися наші спортсмени.


Боратинська громада отримала вітання зі Сходу України.


Поділитися:
Юні мешканці Боратинської громади серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…