Дайджест подій Боратинської громади. ЖОВТЕНЬ

Цьогорічний жовтень у Боратинській громаді розпочався з перемог та рекордів. Житель Боратинської громади Володимир Ящук встановив рекорд України – «Створення оригінальної колекції мініатюрних моделей вітрильників у скляних пляшках, виготовлених з понад 70 різних природних і штучних матеріалів, з використанням 15 видів унікальних кріплень і авторською технікою майстра».


Мешканці Боратинської громади Ірина Смульська, Христина Наконечна, Володимир Ящук стали переможцями творчого проєкту «СВОЇ». Під час фінального гала-концерту у Луцьку наші талановиті земляки отримали нагороди від зіркових організаторів дійства – Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна.


Боратинська громада стала учасницею проєкту «Практики ґендерного аналізу в громадах». Ініціатива націлена розвиток ґендерно-чутливих послуг у громаді.


Корисні посилання:
Розпочав роботу державний реєстратор
Водіям нагадують про увімкнені фари
Як оформити субсидію онлайн: покрокова інструкція
Фонд соціального страхування інформує


Рованцівські школярі з доброчинною акцією відвідали геріатричний пансіонат.


Клуб-музей історії села Баїв та Волинського бджільництва назвали «фішкою» Волині. Зокрема, туризмознавці відзначили особливу колоритну атмосферу Баївського музею, а також неймовірну кількість експонатів, що зібрані тут.


Мстишинська школа взяла участь у наймасовішому уроці доброти.


У першу неділю жовтня професійне свято відзначали вчителі, викладачі та усі освітяни. Окрім традиційних привітань, ми підготували для педагогів сюрприз – поцікавилися у мешканців нашої громади яким має бути вчитель та які педагоги зустрічалися на їхньому життєвому шляху.


Рованцівська школа відсвяткувала 10-річчя. На іменини навчального закладу завітали колишні випускники, батьки, педагогічний колектив.


Свято осені у навчальних закладах громади:
Якою побачили осінь рованцівські школярі
Свято осені та добрих вчинків у Коршовецькому дошкільному закладі


Досить вдалим виявився дебют наших біатлоністок на Всеукраїнських змаганнях з літнього біатлону серед юнаків та дівчат з пневматичної гвинтівки. Спортсменки продемонстрували високі результати, увійшовши до десятки найкращих.


Навчальний рік нещодавно розпочався, а школярі Боратинської громади вже мають перші наукові здобутки. Наші учні стали призерами одразу кількох предметних турнірів районного та обласного рівня.


Медперсонал реабілітаційного комплексу «Агапе» переймав нідерландський досвід. Іноземні колеги завітали до Боратина, де й відбулося навчання.


Представниці Баївської школи завітали на телебачення, аби розповісти як звичайній сільській школі вдалося стати потужним середовищем для розвитку молоді.


У жовтні 90-річний ювілей відсвяткував найстарший житель села Городище – Іван Павлович Войтюк.


Згадували у Боратинській громаді і про ще одну довгожительку – Парасковію Іллівну Левчук (10.10.1922 – 02.03.2019) з Баєва. Баба Параска пережила війну і голод. Тяжко працювала за копійки та крихти хліба. Незважаючи на важку долю, усі випробування та негаразди, жінка зуміла зберегти людяність та життєвий оптимізм. Ексклюзивне інтерв’ю із Парасковією Левчук – на нашому сайті.


У Боратинській громаді реалізували благодійну акцію зі збору овочів для потреб Волинського обласного госпіталю ветеранів війни. Місцеві мешканці охоче зголосилися допомогти, усього вдалося зібрати 4000 кг городини.


Розваги та видовищне шоу: у Промінській школі влаштували свято


День захисника України у Боратинській громаді:
Не лише чоловіче свято: День захисника України у Рованцях
Як відзначили День козацтва у Мстишинській школі
Промінь: книжкова виставка до Дня захисника України
У Рованцівській школі влаштували козацькі забави
У Боратинській школі відзначили День захисника України
У Боратинській громаді відбувся концерт з нагоди потрійного свята – Дня захисника України, Дня українського козацтва та Свята Покрови Пресвятої Богородиці
З нагоди Дня захисника України відбувся турнір з футболу серед ветеранів Боратинської громади


Туристи Боратинської громади продовжують тішити новими перемогами та досягненнями:
Успішний виступ на обласних змаганнях зі спортивного туризму
Золото і срібло боратинських орієнтувальників
Представники громади на змаганнях з мандрівництва «Стежками УПА»
У Промені відбувся ІІ Чемпіонат Боратинської громади зі спортивного орієнтування


Надзвичайно насиченими на творчі події були останні місяці для народного хорового колективу патріотичної пісні «Криниця» клубу-музею села Баїв. Представники Боратинської громади стали учасниками багатьох пісенних конкурсів та фестивалів.


У Боратині відбулася лекція на тему «Що треба знати про дифтерію». На захід, який організували у приміщенні сільської бібліотеки, завітали представники навчальних закладів громади та медичні працівники.


Можливості для молоді. У Боратинській громаді оголосили конкурс «Ініціативна молодь». Молоді люди можуть реалізувати міні-проєкт та втілити у життя власну ідею розвитку Боратинської громади, для цього їм пропонують 1200 грн. Деталі конкурсу за посиланням https://boratyn.silrada.org/oholoshuiemo-konkurs-initsiatyv-initsiatyvna-molod/


Учні школи села Мстишин взяли участь у Всеукраїнському конкурсі фото- та відеоробіт «Безпечна країна».


Відбулися змагання з футболу серед юнаків 5-9 класів навчальних закладів Боратинської об’єднаної громади.


Як правильно доглядати за зубами? Скільки разів на рік потрібно відвідувати стоматолога? Як привчити дітей чистити зуби? Про все це – у розмові з боратинськими стоматологами Артемом та Мирославою Грищенками.


Поділитися:
Юні мешканці Боратинської громади серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…