Діти військовослужбоців Боратинської громади безкоштовно відвідали льодову арену в Луцьку

19 грудня, у день Святого Миколая, на льодовій ковзанці «Снігова королева» в Луцьку відбувся благодійний захід для дітей військовослужбовців Боратинської громади. В цей день діти змогли відвідати ковзанку безкоштовно. Благодійну акцію ініціювала Федерація хокею міста Луцька та льодова ковзанка «Снігова королева» за сприяння Боратинської сільської ради та однієї з військослужбовиць громади. Катання на ковзанах організували для дітей учасників бойових дій, ветеранів АТО, військовослужбовців територіальної оборони, волонтерів.

Задум виявився успішним: льодову арену відвідали понад 20 дітей Боратинської громади різного віку. Хтось із них катався вперше, хтось раніше уже відвідував ковзанку, проте усі вони сприйняли цю подію дуже позитивно. Корисним цей досвід вважають і їхні мами.

«Дітям потрібно скидати емоції, які накопичуються. Тут це виходить дуже добре. Безсумнівно, це позитив, яким мій син поділиться з дідусем і той теж буде щасливим. Наш дідусь служить в територіальній обороні, йому буде приємно дізнатися про те, як внук провів час. Мій 6-річний син тут вперше, якщо йому сподобається кататися на ковзанах, то будемо приходити сюди і надалі» – каже Ірина.

Ліна, матір 10-річного сина загиблого воїна: «Дітям необхідно відволікатися і вчитися жити далі. Коли сидиш вдома, не займаєшся чимось активним, в голову лізуть різні думки. Тому я вважаю подібні заходи корисними. Мій син раніше не катався на ковзанах, для нього це нові враження, йому це піде на користь.»

Наталія, мама 9-річного Арсенія: «Для дітей це дуже приємно, побільше б таких заходів. І дітям користь, і мами можуть трохи розвіятись. Ми не вперше на цій ковзанці, відвідуємо і інші спортивно-розважальні майданчики, дитині ж треба відволікатися. Сьогоднішня акція приємно вразила. Якщо будуть ще подібні запрошення, з радістю прийдемо». Чоловік Наталії боронить Україну на запорізькому напрямку.

«Діти мають жити далі, для цього їм потрібні позитивні емоції. Їм і так потрібно відволікатися від щоденної рутини, побуту, навіть від навчання, а зараз – тим більше. Хай би було більше таких заходів для дітей, спортивних чи розважальних, я це тільки підтримую» – каже Анжела, дружина загиблого військовослужбовця.

Ліза, 15-річна донька загиблого воїна поділилась власними враженнями після відвідування ковзанки: «Це було класно, мені дуже сподобалось. Сьогодні я каталась на ковзанах вдруге в житті, буду кататись ще. Це гарний спосіб провести час. Якщо організовуватимуть подібні активності в подальшому, з радістю приєднаюсь. Особисто я люблю катання на роликах і боулінг, буду рада, якщо організують щось із цього».

Військовослужбовиця Катерина розповіла, як зародилась ця ініціатива: «Я приводжу сюди свою доньку. Під час одного з відвідувань ми домовились з керівником льодової арени про проведення такої акції. Власне, він її і запропонував. За специфікою своєї роботи, більшість дітей військовослужбовців громади я знаю особисто, тому зі свого боку зробила все можливе, щоб максимум дітей долучилися. Для них такі заходи зараз необхідні, це і викид емоцій, і фізична активність, і додаткова соціалізація. Кожен з цих дітей зараз потребує особливої турботи і уваги. Зрозуміло, що це не компенсує їм втрату батька, наприклад, але це все одно допоможе їм і їхнім мамам трішки розвіятись. Якби інші організації підхопили цей позитивний приклад, було б чудово, можна було б зробити значно більше для таких діток».

Керівник льодової арени не планує зупинятися лише на цьому заході: «Треба якось підтримувати дітей, у них відібрали дитинство, їм зараз дуже складно. Робимо для них, що можемо. Сьогодні прийшло немало дітей, значить, є така потреба. Значить, будемо робити такі дні і в подальшому.»

Від усієї Боратинської громади щиро дякуємо усім, хто посприяв реалізації цього задуму, зокрема, працівникам льодової ковзанки «Снігова королева». Бажаємо мирного неба та успіхів у діяльності!

Поділитися:
До уваги власників пасік
02.05.2024 14:48
СГПП «Рать» повідомляє, що 3 та 4 травня з 22:00 до 6:00 здійснюватиметься пестицидний обробіток посівів ріпаку. Аграрії закликають власників пасік у селах Гірка Полонка, Полонка, Оздів, Ратнів,…
У Лаврові вчителі опановували техніку розпису яєць воском
01.05.2024 16:53
У четвер, 25 квітня, на базі Лаврівського ліцею відбулося засідання методичного об'єднання вчителів 3 класів. Під час майстер-класу на тему «Лемківська писанка» секретами…
Володимирська спецшкола запрошує на навчання дітей з особливими освітніми потребами
01.05.2024 14:37
Дирекція Володимирської спеціальної школи Волинської обласної ради запрошує на навчання дітей з порушеннями слуху, зі складними порушеннями розвитку (розладами аутичного спектру, синдромом Дауна) та…