До Боратинської громади завітав Арсеній Яценюк

У рамках робочого візиту на Волинь Арсеній Яценюк завітав до Боратинської громади, де відвідав місцеву амбулаторію та дитячий садок. Колишній прем’єр-міністр відзначив, що заклади соціальної інфраструктури у Боратині – одні з найкращих в Україні.

Арсеній Яценюк нагадав, що його уряд розпочав процес децентралізації в 2014 році. «Децентралізація – це право людей керувати на своїй території і обирати на своїй території найкращих менеджерів», – сказав він.

Лідер «Народного фронту» звернувся до голови Боратинської громади Сергія Яручика: «Такі заклади, які є на території цієї об’єднаної територіальної громади, – взірець того, що тут знають, як керувати і вміють керувати. І той ресурс, який ми передали з центрального бюджету на місцевий, ви використовуєте для людей своєї громади».

Голова Боратинської громади Сергій Яручик підкреслив, що децентралізація – одна з найуспішніших реформ в Україні: «Сьогодні сільські ради мають фінансовий потенціал. І ми маємо не тільки фінанси, але й відповідальність. Якщо раніше певними напрямками керували районні адміністрації, різні відділи, то сьогодні за все відповідає сільська рада. І це правильно. Ми в першу чергу бачимо, що нам потрібно і куди потрібно спрямувати кошти».

Під час зустрічі був присутній народний депутат фракції «Народного фронту» Ігор Гузь, який також акцентував увагу на важливості процесу децентралізації: «Цей процес я вважаю теж однією з найуспішніших реформ після Майдану. Ми не маємо права його зупинити. Це головне».

Поділитися:
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…