Дзюдоїстка з Гіркої Полонки здобула «срібло» на Міжнародному турнірі

У середині травня в Бухаресті відбувся Міжнародний турнір з дзюдо на призи олімпійської чемпіонки 2008 року в Пекіні Аліни Думітру. За пальму першості боролися понад 300 спортсменів із Румунії, Молдови, Болгарії, Угорщини та України. Приємно відзначити, що нашу державу на змаганнях представила юна спортсменка з Гіркої Полонки Анна Нестерук.

Перший турнір Міжнародного рівня виявився надзвичайно вдалим для 12-річної дзюдоїстки. У категорії 48 кг Анна здобула почесне 2 місце, лише трішки поступившись переможцю. Наша спортсменка принесла бали у загальну скарбничку, таким чином допомігши національній збірній посісти перше командне місце на цьому престижному турнірі.

Анна зізнається, що до змагань готувалася довго і ретельно. Незважаючи на серйозну підготовку і хорошу фізичну форму, хвилювання все ж було.

«Так, Аня хвилювалася, але зуміла правильно налаштуватися і показати блискучий результат, ˗ розповідає тренерка дівчини Аліна Бондарєва. ˗ Вона молодець і я повністю задоволена її виступом. Як і всі наші спортсмени, Аня показала одні з найкращих і найбільш видовищних сутичок.

Дуже приємно, що за нас вболівали колеги та навіть конкуренти з інших країн. Усі висловлювали слова підтримки Україні, а організатори навіть скасували стартові внески для нашої збірної. До речі, зараз українські спортсмени досі знаходяться у Румунії, для нас влаштували такий собі тренувально-оздоровчий табір. Тому готуємося до нових турнірів, щоб якнайкраще представити Україну на міжнародній арені».

Поділитися:
Боратинська громада ділиться досвідом міжнародного міжмуніципального співробітництва
30.04.2024 17:26
Міжнародна співпраця – важлива сторона роботи місцевого самоврядування, особливо під час війни, коли Україна не лише потребує всебічної міжнародної підтримки, а й закріплює свою суб’єктність на…
До Великодня соціально вразливі категорії мешканців отримали продуктові набори
30.04.2024 17:11
Щороку напередодні Великодніх свят Боратинська сільська рада формує продуктові набори для найменш захищених мешканців нашої громади: це одинокі особи похилого…
До уваги власників пасік у селі Боратин
30.04.2024 17:06
1 та 2 травня поблизу Боратина буде проводитися обробка хімікатами посівів ріпаку. Аграрії закликають власників пасік та мешканців вжити усіх необхідних заходів безпеки та не випускати бджіл з пасік…