ФК Лаккі Тім у Боратині готує чемпіонів з трьох років

Лаккі ТімЦей матеріал ми готували до війни. 23 лютого завітали на тренування футбольного клубу Лаккі Тім у Боратині, щоб побачити, як з сором’язливих малюків готують справжніх спортсменів. На наступний день розпочалася повномасштабна війна і наші діти на тривалий час забули про своє звичне життя – навчання, тренування, розваги.

Та навіть в умовах війни життя продовжується і ми вчимося жити у нових реаліях. Для того, щоб допомогти маленьким мешканцям громади та дітям, які покинули свої домівки, пережити важкі випробування у час війни футбольний клуб Лаккі Тім відновив роботу. Вважаємо це хорошою нагодою розповісти детальніше про роботу клубу.

В ФК Лаккі Тім дітей починають навчати футболу з трьох років. Це один з небагатьох клубів на Волині, де працюють з такою юною аудиторією. Секції занять футболом діють у кількох локаціях міста Луцька – вул. Рівненська, район ЛПЗ, 15 школа, а також в одній сільській громаді, зокрема у Боратині. Загалом команда Лаккі Тім працює вже більше 7 років, 3 з них – у Боратинському ліцеї. Представники клубу кажуть, що охочих навчатися грі у футбол з Боратинської громади було дуже багато, тож для зручності вирішили відкрити спортивний осередок безпосередньо у громаді.

«Ми допомагаємо малечі робити перші кроки у футболі, тому важливо, щоб вони були впевненими і без надмірного тиску, – розповідає тренер Ярослав Савчук. – Ми не починаємо з того, що ставимо техніку, вчимо забивати у ворота, головна наша мета – прищепити дітям любов до спорту у ранньому віці. У роботі з дітьми фокусуємо увагу не на самій грі, а на рухливості, розвитку координації. У процесі тренувань діти вивчають кольори, цифри, тож заняття відбуваються у пізнавальному та розважальному форматі».

Наставник однієї з наймолодших команд Лаккі Тім Ярослав сам займається футболом з 6 років. Нині закінчує факультет фізичної культури, щоб стати кваліфікованим тренером. Попри те, що має педагогічну освіту, каже, що робота з такими малими дітьми складна і потребує особливих зусиль:

«У такому ранньому віці діти дуже вразливі, особливо, коли приходять на тренування вперше. На пробному занятті може статися так, що одразу щось не вдається. І це відбувається не тому, що дитина не має здібностей, а тому, що загальна фізична форма ще слабка. Тому велику увагу ми приділяємо періоду адаптації, роботі над координацією, балансом.

Незважаючи на те, що наші спортсмени дуже юні у нас є чіткі правила, тому кожен одразу звикає до порядку та дисциплінованості. Футболісти самостійно складають інвентар після занять, а ще за хорошу роботу під час тренувань отримують маленькі заохочувальні бонуси – фірмові наклейки. Здається, це дрібниці, але такі речі виховують і формують характер».

Заняття в ФК Лаккі Тім – це не лише гра та популяризація здорового способу життя. Для учасників футбольного клубу регулярно влаштовують турніри 1x1, 2x2, 3x3. Наймолодші гравці (до 5/7/9 років) змагаються між собою, а більш досвідчені футболісти (команди U7, U9, U11) беруть участь у Дитячій футзальній лізі Волині. Частина дітей потім продовжує свій професійний шлях у спорті у складі ФК «Волинь».

Важливим елементом навчально-тренувального процесу у клубі Лаккі Тім є співпраця з батьками. Мами і тати максимально обізнані і залучені до дозвілля дітей. До прикладу, для гравців футбольного клубу вже традиційним стало проведення спільних змагань, коли батьки грають з дітьми або в одному матчі сходяться тренери і мами. Адміністрація клубу регулярно влаштовує тематичні свята для всієї родини і, за словами батьків, це дуже зближує, допомагає сформувати справжню команду.

«У нашому клубі особлива атмосфера, атмосфера дружби і поваги до кожної дитини, – говорить тренер. ˗ Свою місію ми вбачаємо не просто в тому, щоб навчити дітей грати у футбол, а дати дещо більше. Наша мета – зацікавити малечу спортом та змотивувати змалку вести здоровий спосіб життя».

Ольга Цуз

Поділитися:
У Боратинській громаді відбулись змагання з пляжного волейболу
04.07.2024 16:29
На спортивному комплексі с. Боратин відбулися змагання з пляжного волейболу серед юнаків старостинських округів нашої громади. Злагоджену гру в захисті і нападі продемонстрували Арсен Сидорчук та…
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…