Фонд соціального страхування інформує

Фонд соціального страхування України інформує про загальний порядок оплати листка непрацездатності Також повідомляють про механіхми компенсації заробітку за час самоізоляції під меднаглядом і перебування в лікарнях, а також компенсації заробітку за час лікування гострих респіраторних хвороб.

Детальні роз’яснення щодо відповідних випадків можна завантажити за посиланнями:
Роз’яснення щодо загального порядку оплати листка непрацездатності
Роз’яснення щодо компенсації заробітку за час самоізоляції під меднаглядом і перебування в лікарнях
Роз’яснення щодо компенсації заробітку за час лікування гострих респіраторних хвороб

Роботодавців закликають подавати заяви на оплату лікарняних і звіти дистанційно. Охоплення електронним документообігом щодо заяв-розрахунків, на підставі яких Фонд соціального страхування України здійснює фінансування матеріального забезпечення, на сьогодні сягає вже понад 65%. З метою протидії поширенню COVID-19, страхувальникам (роботодавцям) на час карантину рекомендують надавати перевагу дистанційній формі подачі документів до Фонду.

Можливість подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді була впроваджена з 01 жовтня 2018 року, також у електронному вигляді роботодавці мають можливість подати щоквартальний звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів.

Для подання до Фонду електронних документів із застосуванням електронного підпису/печатки страхувальники мали укласти відповідний договір. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

Нагадаємо, фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) та допомоги по вагітності та пологах, здійснюється Фондом на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку.
Всі виплати за лікарняними у період карантину здійснюватимуться Фондом соціального страхування України у повному обсязі.

Інформація надана Луцьким відділенням Фонду соціального страхування у Волинській області

Поділитися:
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…
Юні мешканці Боратинської громади - серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…