Фонд соціального страхування інформує

Фонд соціального страхування України інформує про загальний порядок оплати листка непрацездатності Також повідомляють про механіхми компенсації заробітку за час самоізоляції під меднаглядом і перебування в лікарнях, а також компенсації заробітку за час лікування гострих респіраторних хвороб.

Детальні роз’яснення щодо відповідних випадків можна завантажити за посиланнями:
Роз’яснення щодо загального порядку оплати листка непрацездатності
Роз’яснення щодо компенсації заробітку за час самоізоляції під меднаглядом і перебування в лікарнях
Роз’яснення щодо компенсації заробітку за час лікування гострих респіраторних хвороб

Роботодавців закликають подавати заяви на оплату лікарняних і звіти дистанційно. Охоплення електронним документообігом щодо заяв-розрахунків, на підставі яких Фонд соціального страхування України здійснює фінансування матеріального забезпечення, на сьогодні сягає вже понад 65%. З метою протидії поширенню COVID-19, страхувальникам (роботодавцям) на час карантину рекомендують надавати перевагу дистанційній формі подачі документів до Фонду.

Можливість подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді була впроваджена з 01 жовтня 2018 року, також у електронному вигляді роботодавці мають можливість подати щоквартальний звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів.

Для подання до Фонду електронних документів із застосуванням електронного підпису/печатки страхувальники мали укласти відповідний договір. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

Нагадаємо, фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) та допомоги по вагітності та пологах, здійснюється Фондом на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку.
Всі виплати за лікарняними у період карантину здійснюватимуться Фондом соціального страхування України у повному обсязі.

Інформація надана Луцьким відділенням Фонду соціального страхування у Волинській області

Поділитися:
День вишиванки: історії традицій мешканців Боратинської громади
15.05.2024 13:06
Вишиванки, створені руками наших українців, поєднують в собі естетичну функцію та мудрість українського народу. У минулому кожна українська родина носила вишитий одяг і вбирала свою оселю у вишиті…
Андрій Марчук з Боратина виборов дві золоті медалі на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
15.05.2024 12:17
В Житомирській області відбувся Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Традиційно успішно на змаганнях такого рівня виступив Андрій Марчук з Боратина. Цього разу він показав найкращі…
У школах Боратинської громади відбулися тренінги з медіаграмотності (ФОТО)
15.05.2024 12:07
Медіаграмотність – важливий аспект суспільного життя в епоху інформаційного перенасичення. Освічений споживач має здатність критично оцінювати інформацію, розрізняти правдиві факти та маніпуляції…