Гіркополонківська дитяча музична школа відзначила 40-річний ювілей

«Все минає, а музика вічна!», - це вкотре доводить колектив Гіркополонківської музичної школи, який цьогоріч відзначає поважний ювілей. 40 років тому з’явилась ця альма-матер для всіх шанувальників музичного мистецтва і стала справжнім центром музичного просвітництва для дітей та молоді не лише окремих сіл, а й цілого району. Заклад має цікаву історію, пишається своїми випускниками та викладачами.

Музична школа була відкрита у 1980 році у селі Ратнів і називалася Ратнівська дитяча музична школа. Очолив заклад Ярослав Едуардович Пясецький. В перший начальний рік до школи було прийнято 58 сільських дітей, яких навчали грі на фортепіано, баяні, домрі та духових інструментах. У наступні роки філіали музичної школи були відкриті у селах Чаруків та Лаврів.

У 1984 році на посаду директора школи було призначено Миколу Григоровича Поліщука. У цьому ж році було відкрито філіал музичної школи у селі Гірка Полонка, а у 1987 році у селі Підгайці. За ці роки кількість учнів зросла з 58 до 135. У 1988 році школа була перенесена до села Гірка Полонка і перейменована у Гіркополонківську дитячу музичну школу. З січня 1993 року на посаду директора був призначений Володимир Миколайович Потрапелюк.

Сьогодні Гіркополонківська музична школа – це понад 160 учнів, яких навчає азам музичного мистецтва 17 кваліфікованих викладачів. У школі функціонують класи фортепіано, скрипки, баяна, акордеона, домри, гітари, бандури, сопілки, духових та ударних інструментів, сольного співу, нещодавно відкрили хореографічне відділення.

«Найбільшим свідчення зростання школи є наші випускники, якими ми неймовірно пишаємося, – розповідає директор закладу Володимир Миколайович Потрапелюк. – Наші вихованці – незмінні переможці та лауреати багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Приємно відзначити, що і після закінчення школи діти залишаються вірними музиці, зокрема, багато наших вихованців продовжили навчання в середніх спеціальних та вищих навчальних закладах і сьогодні успішно реалізувалися у сфері культури та мистецтва. Приміром, одна із наших випускниць Оксана Мартинюк наразі працює доцентом у Отто-Фрідріх Університеті Німеччині, Зоряна Гогось – викладач по класу акордеона у Луцькому педагогічному коледжі, Ольга Боярчук, Юлія Мандзіроха, Анжела Гуменюк – викладачі дитячих музичних шкіл, Петро Лукавий став військовим музикантом».

Слід відзначити, що школа готує не лише сольних музикантів та виконавців, хорошою традицією тут стало створення ансамблів та художніх колективів. Справжньою гордістю та «родзинкою» школи є хоровий колектив, ансамбль викладачів, ансамбль акордеоністів, духовий оркестр, ансамбль гітаристів, ансамбль народної музики, ансамбль домристів, учнівський ансамбль народних інструментів, вокальні ансамблі, ансамбль сопілкарів. Художні колективи є лауреатами та призерами різноманітних обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Сьогодні українська музика перебуває на етапі свого становлення і трансформації, з’являються нові жанри, все більшої популярності набирає електронна музика. Та незважаючи на сучасні тенденції у музичній індустрії, попит на якісну класичну музику лише зростає, запевняє директор школи Володимир Потрапелюк:

«У класичної музики однозначно є майбутнє і аудиторія, оскільки це те, без чого важко уявити музичне мистецтво загалом. Недаремно кажуть: «Щось старе, щось нове, а щось вічне, що завжди у моді». До того ж, програма класичної музичної школи не стоїть на місці – ми багато експериментуємо із жанрами, робимо цікаві колаборації, записуємо кавери. Діти із задоволенням ідуть до нас на заняття, а особливою популярністю користується клас народних інструментів».

Щиро вітаємо колектив Гіркополонківської музичної школи з ювілеєм. Хай джерело людської вдячності за вашу кропітку працю ніколи не вичерпується, хай Господь дарує Вам здоров’я та сили. Зичимо, щоб у вашій школі завжди панувала атмосфера, де затишно почувають себе і діти, і викладачі, а на мистецькому небосхилі спалахують нові юні зірки.

Поділитися:
У Боратинській громаді відбулись змагання з пляжного волейболу
04.07.2024 16:29
На спортивному комплексі с. Боратин відбулися змагання з пляжного волейболу серед юнаків старостинських округів нашої громади. Злагоджену гру в захисті і нападі продемонстрували Арсен Сидорчук та…
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…