Карантинний Великдень: як святкувати безпечно

Карантинний ВеликденьВже другий рік поспіль в Україні служби в церквах на Великодні свята проводитимуться з урахуванням карантинних вимог. Уряд не буде запроваджувати жорсткіші обмеження на Великдень та травневі свята. Однак посилить заходи контролю за дотриманням уже встановлених правил.

Міністерство охорони здоров’я дозволило церквам проводити богослужіння, але попросило їх збільшити кількість освячень страв і зменшити їх тривалість. По можливості храмам рекомендують проводити благословення великодніх кошиків на вулиці. Також профільне міністерство радить релігійним установам проводити для своїх парафіян онлайн-богослужіння.

Влада рекомендує, щоб святити їжу на Великдень ішов тільки один із членів сім'ї. Людям з груп ризику, старшого віку, з хронічними хворобами варто утриматися від відвідування літургій або ж слухати службу на вулиці біля храму.

Ті, хто піде до церкви, обов'язково має перебувати в масці і дотримуватися дистанції в півтора метра від інших людей. Причому обидва ці правила стосуються обрядів як усередині храму, так і на вулиці біля нього. Згідно з постановою уряду, всередині церкви може перебувати обмежена кількість людей: в розрахунку не більше однієї людини на чотири квадратних метри. Церквам радять постійно тримати двері відчиненими для провітрювання. Також МОЗ рекомендує тимчасово заборонити поцілунки хрестів, ікон і святинь.

Закликаємо мешканців громади святкувати Великдень безпечно, дотримуючись усіх встановлених правил та протиепідемічних заходів. Залишаймося відповідальними та обачними, адже від цього залежить здоров’я і життя наших близьких.

Поділитися:
У Боратинській громаді відбулись змагання з пляжного волейболу
04.07.2024 16:29
На спортивному комплексі с. Боратин відбулися змагання з пляжного волейболу серед юнаків старостинських округів нашої громади. Злагоджену гру в захисті і нападі продемонстрували Арсен Сидорчук та…
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…