Хроніка подій зі спортивного туризму та орієнтування. 2019 рік

ВИСТУПИ СПОРТСМЕНІВ БОРАТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ НА ЗМАГАННЯХ ЗІ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ ТА СПОРТИВНОГО ОРІЄНТУВАННЯ.
ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

Хроніка подій. 2019 рік

3 січня. Змагання з пішохідного туризму «Боратин – 2019». с. Боратин. Захід проводився спільно з Центром туризму, спорту та екскурсій. В програмі змагання на дистанції «Смуга перешкод» та конкурсі «Лабіринт» у яких взяли участь майже 60 юних спортсменів з Боратинської та Гіркополонківської ОТГ, м. Луцька та Ківерцівського району.

22-23 січня. 8 Відкритий Чемпіонат Волинської області серед юніорів з лижного туризму. с. Гаразджа Луцького р-ну. Команда Боратинської ОТГ у складі Максима Патути, Івана Шмиги, Наталії Варинюк, Назарія Луппова та Ірини Павлюк виборола срібні медалі. В особистому заліку на дистанції «Лижний маршрут»: І місце – Максим Патута, ІІ місце – Іван Шмига, ІІІ місце – Наталія Варинюк. Тренер команди Володимир Казаков.

5 лютого. Підведення підсумків спортивного сезону 2018 року в Боратинській ОТГ. с. Боратин. За результатам року подяками сільського голови та грошовими преміями відзначені кращі спортсмени та тренери, в тому числі ті, які досягли успіхів на обласних та Всеукраїнських змаганнях зі спортивного туризму та спортивного орієнтування: Софія та Наталія Варенюк, Віталій Гнатюк, Інна Гордовська, Максим Дармовіс, Володимир Казаков, Андрій Марчук, Олександр Романчук, Максим Патута, Світлана та Ярослав Черняки.

16-17 лютого. І відкритий Чемпіонат Волинської області з пішохідного туризму серед юніорів в закритих приміщеннях. с. Раків Ліс Камінь-Каширського р-ну. Команда Баратинської ОТГ у складі Максима Патути, Максима Дармовіса, Назара Луппова, Івана Шмиги та Ірини Павлюк зайняла 4 місце. Тренер команди Володимир Казаков.

20-23 лютого. Чемпіонат України лижний туризм (дорослі, юніори, юнаки). с. Яблуниця Івано – Франківська обл. Володимир Казаков у складі команди області виборов І місце в загальнокомандному заліку. Команда Центру туризму, спорту та екскурсій у складі якої виступали Максим Патута, Софія Варинюк, Максим Дармовіс, Назар Луппов, Іван Шмига та Ірина Павлюк показала шостий результат. Тренер команди Володимир Казаков.

23-24 лютого. Зимові туристські екстремальні змагання «Стежками Героїв. Доброволець 2019» в пам’ять загиблих Героїв 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ». Турійський р-н. Андрій Марчук у складі команди здобув перемогу на дистанції 100 кілометрів. Ярослав Черняк у складі команди був другим на дистанції 20 кілометрів.

28 лютого. Подяками управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок в національно-патріотичне виховання та туристсько-краєзнавчу роботу підростаючого покоління нагороджені вчителі закладів освіти громади – Микола Калиш (Боратин) та Володимир Казаков (Промінь).

10 березня. Відкритий Чемпіонат м. Луцька зі спортивного орієнтування. с. Жабка Ківерцівського району. І місце – Варич Христина, ІІ місце – Черняк Юрій, ІІІ місце – Петрушко Анна.

16 березня. Відкрита Першість м. Луцька з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. м. Луцьк. ІІ місце – Варич Христина, ІІІ місце – Петрушко Анна, Андрющенко Аліна.

17 березня. Відкритий Кубок м. Луцька «Lutsk Open-2019». смт Цумань. І місце – Гнатюк Віталій, Гриневич Катерина, ІІ місце – Петрушко Анна, ІІІ місце – Лавренчук Назар. На змаганнях вперше презентовано бігову форму з символікою регіону та сільської ради.

27-31 березня. Особистий Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Кубок України. м. Трускавець Львівська обл. В змаганнях ветеранів брали участь Ярослав та Світлана Черняки. Андрій Марчук показав 13 результат на Кубку України на спринтерських дистанціях.

27-31 березня. Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування серед позашкільних закладів. м. Трускавець Львівська обл. У складі команди Центру туризму, спорту та екскурсій, яка виборола 3 загальнокомандне місце виступали Аліна Андрющенко, Юрій Черняк та Анна Петрушко.

5-7 квітня. 47 відкритий Чемпіонат області зі спортивного орієнтування серед юнаків. м. Ковель. В загальнокомандному заліку спортсмени громади показали 5 результат серед 22 команд. В особистому заліку двічі перемогу святкував Юрій Черняк, дві срібні медалі завоювала Аліна Андрущенко. Юрій Черняк та Аліна Андрющенко стали переможцями в змішаній двоетапній естафеті серед спортсменів 2006-2007 р.н., Іван Шмига та Андрій Деркач показали другий результат серед юнаків 2004-2005 р.н. Команду до змагань готували Віталій Гнатюк та Володимир Казаков.

3-5 травня. Міжнародні змагання зі спортивного туризму серед школярів та молоді «Кубок Жигунас-2019». с. Крагшлай. Литва. У змаганнях брали участь 38 команд з Латвії, Литви, Республіки Білорусь, Російської Федерації та України. Команда Центру туризму, спорту та екскурсій у складі якої виступали Максим Дармовіс, Іван Шмига та Ірина Павлюк здобула впевнену перемогу в загальнокомандному заліку серед учасників 2003-2005 р.н., перемігши на дистанціях командних змагань з техніки туризму та туристсько-пішохідного раллі. Іван Шмига виборов 1 місце в особистих змаганнях з техніки туризму. Команда у складі якої виступали Максим Патута, Діана Повідзьон та Софія Варинюк показала сьомий результат серед учасників 2000-2002р.н. У групі наймолодших учасників змагань у складі збірної команди друге загальнокомандне місце виборола Дарина Казакова. Тренер Володимир Казаков.

9-12 травня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед юнаків. Чернівецька обл. У складі збірної команди Центру туризму, спорту та екскурсій виступали Аліна Андрющенко, Христина Варич, Анна Петрушко та Юрій Черняк. Анна Петрушко та Христина Варич разом з ковельчанкою Софією Галайчук вибороли бронзові медалі в естафеті. Тренер Віталій Гнатюк.

14 травня. Змагання з туризму та орієнтування «Баїв-2019». с. Баїв. В програмі: змагання з пішохідного туризму на дистанції «Смуга перешкод», велосипедного туризму на дистанції «Велокрос» та спортивного орієнтування на дистанції «Лабіринт». В них взяло участь майже 100 юних спортсменів з Боратинської та Гіркополонківської ОТГ, м. Луцька.

17 травня. Заходи зі спортивного орієнтування присвячені Всесвітньому Дню орієнтування. с. Боратин. Школа. В програмі змагання зі спортивного орієнтування за вибором та модельні змагання на дистанції «Лабіринт». В заходах взяло участь майже 200 учнів, кожен з яких отримав спеціальний диплом учасника. Загалом у заходах присвячених Всесвітньому Дню орієнтування, які проходили у Баєві, Боратині та Луцьку взяло участь майже 350 учнів закладів освіти Баєва, Боратина, Променя та Рованців.

17-20 травня. Чемпіонат області серед юнаків з велосипедного туризму. с. Лютка Старовижівського р-ну. Команда Боратинської ОТГ у складі Максима Патути, Назарія Луппова, Івана Шмиги та Каріни Прядун показала четвертий результат. В змаганнях на дистанції «Велораллі» команда виборола третє місце. В особистих змаганнях Максим Патута показав третій результат на дистанціях «Велокрос» та «Тріал». Тренер команди Володимир Казаков.

24 травня. Відзначення талановитих школярів та їх наставників у Боратинській громаді. с. Боратин. Почесними грамотами та грошовими преміями у номінаціях «Інтелектуали» та «Спортивна гордість» відзначені учні, які успішно представляли громаду на змаганнях зі спортивного туризму та спортивного орієнтування: Аліна Андрущенко, Максим Дармовіс, Андрій Деркач, Богдана Лавренчук, Анна Петрушко, Христина Варич, Юрій Черняк, Катерина Черняк (Боратин), Назарій Луппов, Іван Шмига, Ірина Павлюк, Назарій Савонік (Промінь). Також за підготовку спортсменів нагороджений вчитель школи с. Промінь Володимир Казаков.

25-26 травня. 10 обласні змагання з туризму серед студентів закладів вищої освіти І-ІУ рівнів акредитації. с. Дачне Ківерцівського району. Переможцем змагань у складі команди Луцького педагогічного коледжу стала Софія Варинюк з Променя.

4-6 червня. ІІ Відкритий туристсько-спортивний зліт-змагання серед учнівської молоді Боратинської об’єднаної громади. с. Лище. Луцький р-н. В зльоті крім закладів освіти громади приймало участь 8 команд шкіл району. В програмі зльоту особисті змагання з пішохідного та велосипедного туризму, спортивного орієнтування, конкурси «Лабіринт», «Скелелаз», «Складання карти», пішохідний похід в ботанічний заказник загальнодержавного значення «Воротнів». Призери та переможці змагань нагороджені медалями та дипломами Боратинської сільської ради.

19-22 червня. 64 обласні туристські змагання серед учнівської молоді. с. Дачне Ківерцівського р-ну. Команда старшої вікової групи у складі Максима Дармовіса, Ірини Павлюк, Діани Повідзьон, Назарія Луппова та Івана Шмиги зайняла ІІ місце. Команда молодшої вікової групи у складі Богдани Лавренчук, Іванни Яриз, Юрія Черняка, Богдана Шмиги, Сергія Стричинця зайняла ІІ місце. Іванна Яриз та Іван Шмига перемогли в особистих змаганнях з пішохідного туризму на дистанції «Смуга перешкод». Іван Шмига та Максим Дармовіс перемогли на дистанції «Смуга перешкод» (зв’язки) та в конкурсі «В’язання вузлів» В загальному підсумку делегація громади за сумою результатів виступу команд молодшої та старшої вікових груп посіла ІІ місце.

19–22 червня. 9 обласний туристський зліт серед сільських закладів освіти. с. Дачне Ківерцівського р-ну. Команда громади у складі Богдани Лавренчук, Юрія Черняка, Богдана Шмиги, Іванни Яриз та Сергія Стричинця стала переможцем змагань в загальнокомандному заліку. Іванна Яриз здобула перемогу в особистих змаганнях з пішохідного туризму.

28-30 червня. Пригодницькі перегони «Gorgany Raсe2019». Івано-Франківська обл. На дистанції півспринт (40 км. 12 год) команда в якій виступав Ярослав Черняк показала 11 результат.

28 липня. Спортивно-розважальний захід «Borаtуn Sport Fest 2018». с. Боратин. Спортивний майданчик «Сонячний». В програмі заходу проводилися змагання з спортивного орієнтування (конкурс «Лабіринт»).

28 липня – 3 серпня. ХІІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. с. Осій Закарпатської області. У складі команди області, яка зайняла І місце в неофіційному заліку за підсумком трьох видів програми (робота творчих майстерень – ІІ місце, туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут – ІІ місце, конкурсна програма – І місце) виступав Максим Дармовіс. Головний суддя зльоту Віталій Гнатюк.

2-4 серпня. Відкритий кубок Львова зі спортивного орієнтування «Lion Cup 2019». м. Львів. В змаганнях брали участь Андрій Марчук та Юрій Черняк. Юрій Черняк за підсумками трьох днів показав третій результат в групі Ч-14.

22 серпня. ІІІ міжнародний Фестиваль літньої Сеньйоріади. с. Гаразджа Луцького р-ну. В змаганнях зі спортивного орієнтування серед чоловіків в групі 50+ перше місце виборов Віталій Гнатюк.

23 серпня. Велопробіг населеними пунктами Боратинської ОТГ присвячений Дню Прапора. У велопробігу брало участь 50 учасників, які подолали майже 100 кілометрів та побували в усіх 12 населених пунктах громади. Організатор велопробігу Володимир Казаков.

25 серпня. Фестиваль Боратинської громади. с. Боратин. Спортивний комплекс. В програмі заходу проводилися змагання зі спортивного орієнтування (конкурс «Лабіринт»).

10 вересня. Змагання зі спортивного орієнтування серед учнів ЗОШ І-ІІ ступенів с. Промінь. с. Промінь. В заході який проводився до Дня фізичної культури та спорту взяло участь 34 учасники.

14 вересня. Змагання зі спортивного орієнтування. с. Боратин. Карта «Стадіон-школа». У змаганнях, які проводились в рамках відзначення Дня фізичної культури та спорту приймали участь вчителі фізичного виховання громади та закладів освіти району.

14-15 вересня. Всеукраїнські змагання «Vinnwау Сир 2019» – Відкритий Чемпіонат Вінницької області зі спортивного орієнтування. м. Вінниця. За сумою двох днів срібну медаль виборов Юрій Черняк, який також показав другий результат в перший та другий день.

15 вересня. Змагання зі спортивного орієнтування «Новачок». с. Боратин. Спортивний майданчик «Сонячний». Захід проводився спільно з Центром туризму, спорту та екскурсій. До змагань була підготовлена нова спортивна карта в долині між вулицями Шкільною та Сонячною (Автор – методист ЦТСЕ Ігор Мальчик). В заході брало участь 80 учасників, які представляли Боратинську та Заборольську ОТГ, м. Луцьк. Вперше в області були проведені змагання в групі батьки з дітьми до 9 років.

19-21 вересня. 30 відкриті обласні туристські змагання серед працівників освіти Волині. с. Гаразджа Луцького р-ну. На змаганнях вперше дебютувала команда педагогів громади у складі Миколи Калиша, Інни Гордовської, Антоніни Кузьми (Боратин), Володимира Казакова (Промінь), а також Олександра Феша (Гаразджа), яка в загальному підсумку здобула срібні медалі. У трьох видах програми змагань команда показувала треті результати. В особистих змаганнях зі спортивного орієнтування Володимир Казаков та Інна Гордовська посіли відповідно 3 та 4 місця.

19-21 вересня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях. м. Київ. В змаганнях приймав участь Юрій Черняк, який в загальному заліку за сумою трьох дистанцій посів 6 місце.

28-29 вересня. Змагання зі спортивного орієнтування «КАМІАNЕТS СІТY RАСЕ». м. Кам’янець – Подільський. Хмельницька обл. В змаганнях брали участь Ярослав, Світлана та Юрій Черняки. Юрій Черняк виборов перемогу на двох дистанціях та став переможцем змагань в загальному заліку.

3-6 жовтня. Міжнародні змагання зі спортивного туризму серед юнаків та юніорів «Волинь». с. Гаразджа Луцького р-ну. Змагання проводилися в трьох вікових групах. На старт крім господарів вийшли 36 команд з Латвії, Литви, Республіки Білорусь, Рівненської, Вінницької, Донецької, Запорізької, Миколаївської областей, м. Бориспіль Київської області та м. Києва. За підсумками трьох днів змагань команда області у середній віковій за яку виступав Максим Патута показала 7 результат, команда молодшої вікової групи за яку виступали Іванна Яриз, Сергій Стричинець та Андрій Данилюк в підсумку була шостою. В особистих змаганнях з пішохідного туризму Максим Патута посів 5 місце.

8 жовтня. ХІУ обласні змагання зі спортивного орієнтування та спортивного туризму «Спорт для всіх-запорука здоров’я». м. Луцьк. Призери та переможці змагань: спортивне орієнтування. (Заданий напрямок). І місце – Іванна Яриз, Володимир Казаков, Назарій Луппов, ІІІ місце – Володимир Повідзьон. Спортивне орієнтування (Лабіринт). І місце – Іванна Яриз, Назарій Луппов, ІІ місце – Володимир Казаков, ІІІ місце – Маргарита Яриз. Спортивний туризм. І місце – Сергій Стричинець, ІІІ місце – Іван Стричинець, Іванна Яриз.

11-14 жовтня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед вихованців закладів позашкільної освіти присвячений Дню захисника України. ХХІ Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування «Голосіївська осінь». м. Київ. На Чемпіонаті у складі збірної команди області, яка зайняла ІІ місце виступали Юрій Черняк та Анна Петрушко. Юрій Черняк двічі виборов І місця в особистих змаганнях, а також в естафеті. Анна Петрушко показала 11 та 7 результати в особистих змаганнях, а також здобула срібну медаль в естафеті. На змаганнях «Голосіївська осінь» Юрій Черняк виборов перше та два других місця.

19 жовтня. Змагання з мандрівництва «Стежками УПА». Центр змагань с. Дерно Ківерцівського району. Змагання проводилися ГО «ВМР «Національний Альянс». В заході взяло участь 23 представники громади. На юнацькій дистанції протяжністю 10 кілометрів виступало 4 команд з Боратина, Баєва та Променя під керівництвом методистів ЦТСЕ Віталія Гнатюка та Олега Черчика, організаторів позакласної роботи закладів освіти Боратина та Променя Антоніни Кузьми та Іванни Худоби. Команда під керівництвом Олега Черчика у складі якої виступали учні Баївської ЗОШ Степан та Станіслав Гаврилюки зайняла ІІІ місце. Команда у складі якої виступав Андрій Марчук перемогла на дистанції 20 кілометрів. На цій же дистанції виступала команда у складі Юрія та Ярослава Черняків. На велодистанції 120 кілометрів брали участь команди у складі Богдана та Романа Коханів, Володимира Казакова та Максима Патути.

27 жовтня. ІІ Відкритий Чемпіонат Боратинської об’єднаної територіальної громади зі спортивного орієнтування. с. Промінь. В змаганнях взяло участь майже 190 спортсменів, які представляли Боратинську, Копачівську та Старовижівську ОТГ, міста Луцьк, Ковель та Калуш Івано-Франківської області. Змагання проводились на спортивній карті частини населеного пункту (автор Ігор Мальчик) з застосуванням електронної відмітки.

29-30 жовтня. ХІХ обласні особисто – командні змагання зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді «Волинська осінь». с. Володимирівка Володимир-Волинського району. с. Кульчин Ківерцівського р-ну. Переможці та призери змагань: Юрій Черняк (І місце), Дарина Казакова (ІІІ місце). В загальнокомандному підсумку команда зайняла відповідно 9 та 6 місця.

16-17 листопада. Матчева зустріч клубів України зі спортивного орієнтування. м. Коростишів Житомирської області. В загальнокомандному заліку Боратинська ОТГ посіла 12 місце. Переможці та призери змагань: Юрій Черняк (І місце), Лариса Сичук (ІІ місце).

23-24 листопада. Відкрита Першість м. Луцька зі спортивного орієнтування. с. Кульчин Луцького р-ну, м. Луцьк. Призери та переможці змагань: 1 день. І місце – Дарина Казакова, Назар Савонік, Адам Ривачук. ІІ місце – Анна Рощук, Дмитро Ткачук, ІІІ місце – Андрій Марчук, Юлія Рихлюк, Матвій Ривачук, Юлія Ткачук. 2 день. І місце – ІІ місце – Андрій Марчук, Юрій Черняк.

29 листопада-1 грудня. Обласний семінар – практикум для педагогів з питань національно – патріотичного виховання учнівської молоді та туристсько-краєзнавчої роботи в області. смт. Ворохта Івано- Франківської області. В роботі семінару брав участь вчитель ЗОШ І-ІІІ ст. с. Промінь Володимир Казаков. Учасниками семінару було здійснено сходження на г. Хомяк. Володимир Казаков нагороджений грамотою КЗ «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання,туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради» за вагомий особистий внесок у розвиток дитячо-юнацького туризму в закладах освіти, впровадження ідей національно-патріотичного виховання серед учнівської молоді Волині.

10 грудня. Туристсько – спортивне свято «Так народжуються чемпіони». ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Боратин. В змаганнях, які проводилися в десятий раз, взяло участь 43 учні 4-5 класів школи. У програмі свята – змагання на туристсько – спортивній смузі перешкод та конкурс «Лабіринт».

12-15 грудня. Обласна туристсько- краєзнавча експедиція «Моя країна – Україна». Івано-Франківська обл. В заході брали участь переможці та призери Всеукраїнських та обласних заходів, серед яких були учні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Боратин Юрій Черняк та Анна Петрушко.

23-25 грудня. Обласна туристська експедиція «Пізнай свою країну». Львівська обл. Учасниками заходу, який передбачав знайомство з Державним історико-культурним заповідником «Тустань», пам’яткою природи «Скелі Довбуша» та туристським комплексом «Захар Беркут» було 16 учнів закладів освіти с. Боратин та с. Промінь під керівництвом В. Гнатюка, М. Калиша, В. Казакова та І. Худоби.

22 грудня. Х відкриті змагання з боулдерінгу (скелелазання в приміщеннях). м. Луцьк. В змаганнях брали участь спортсмени з міст Луцька та Ковеля, Боратинської та Гіркополонківської ОТГ, м. Вараш Рівненської області. І місце – Володимир Герасимов.

Матеріали підготував Віталій Гнатюк.

Поділитися:
Юні мешканці Боратинської громади серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…