Хто став переможцем конкурсу «Вертепівських зірок» Боратинської громади (ВІДЕО)

Восьмикутна зірка, звана предками як «алатир» - (священний, живий камінь) була головним символом різдвяно-колядницьких містерій в Україні.

Зірка являє український колорит у вигляді восьми головних циклів: Коляда, Масниця, Великдень, Трійця, Купала, Спасівка, Рожаниця, Діди. Також восьмикутник є характерним для українських орнаментів у вишивці, тощо.

Різдвяна зірка виготовлена сільськими умільцями стала справжнім витвором мистецтва і радістю для людей. У різдвяному вертепі нести її доручали звіздарю, зірка сповіщала народження Христа.

Представляємо вашій увазі переможців та учасників конкурсу «Вертепівських зірок» нашої громади: родина Івченко із с. Коршовець; Олена Пась директор БК с. Гірка Полонка, Світлана Мельник завідувач клубу с. Коршів.

Учасники конкурсу: родина Рудюків (с. Городище), Галина Патута (с. Промінь), Галина Щербачук та колектив ДЗ «Барвінок» (с. Ратнів), родина Демчуків та Новицьких (с. Радомишль), Лілія Кальчик (с. Коршовець), Віра Шабала (с. Баківці), Ірина Оксенюк та Ганна Фидрик (с. Озеряни).

Поділитися:
Триває набір до лав патрульної поліції Волинської області
24.04.2024 16:20
Патрульна поліція Волинської області пропонує працевлаштування у їхньому підрозділі. Перевагами роботи є: безкоштовне медичне обслуговування у закладах МВС для патрульних та їх рідних; …
Вчителі Боратинської громади презентували роботи на «Творчих сходинках педагогів Волині»
24.04.2024 15:34
У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти завершила роботу ХХІX обласна виставка дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині». Виставка проходила у два…
Випускники Гіркополонківського ліцею долучилися до Загальнонаціональної акції «Випускники – 2024 року для майбутніх поколінь»
24.04.2024 11:22
Випускники 11 класу Гіркополонківського ліцею разом з класним керівником Світланою Колацькою долучилися до Загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники – 2024 року для майбутніх поколінь». …