Мешканці Боратинської громади закликають не замовчувати проблему домашнього насильства (ФОТО)

«Сміття з хати не виносять», «Бє — значить любить», «Небита жінка, мов неклепана коса», «Люби, як душу, труси, як грушу», — кожен з нас бодай раз в житті чув такі «мудрі» крилаті вислови. У сучасному світі це парадоксальні тези, але на жаль, деякі люди і досі послуговуються ними у сімейному житті. Архаїчні стереотипи щодо домашнього насильства зруйнували тисячі життів і допомогли багатьом кривдникам уникнути покарання.

Домашнє насильство неможливо обмежити кордонами конкретної сімї, тому що воно веде до катастрофічних наслідків для усього суспільства. Вчинене навіть до одного члена сім’ї, насильство запускає ряд незворотніх руйнівних процесів, які позначаються не лише на всій родині, а й на сторонніх людях. Таким чином, воно стає суспільно небезпечною хворобою, що немов лісова пожежа, стрімко шириться за ланцюгом сім’я—соціум—держава.

Ми здатні це змінити. Ми здатні зробити свій внесок у розбудову громади без насильства. Саме тому мешканці Боратинської громади взяли участь у фотопроєкті, що покликаний наочно показати проблематику цього небезпечного явища. Ця інформаційна кампанія є частиною ширшого проєкту «Скажемо «НІ!» домашньому насильству в громаді», що впроваджувався протягом останніх місяців у Боратинській громаді. Його метою є покращення рівня правової свідомості громадян та формування у них культу нетерпимості до будь-яких проявів домашнього насильства.

Не мовчи, якщо ці фото викликали у тебе знайомі відчуття, якщо на них ти впізнала(в) себе. Не мовчи, якщо тобі відомо про випадки домашнього насильства у громаді. Мовчання — не лише золото, інколи це смертельна зброя!

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…