Молоді люди зі всієї України з’їхалися до Ратнева, щоб облаштувати молодіжний простір (ФОТО, ВІДЕО)

Молоді люди з різних куточків України приїхали, щоб допомогти облаштувати молодіжний простір для жителів села Ратнів. Ініціатива стартувала у рамках проєкту молодіжних обмінів ВідНОВА:UA, про йдеться на фейсбук-сторінці проєкту.

Створювати новий молодіжний осередок взялися спільними зусиллями. Боратинська сільська рада виділила приміщення ˗ стару гардеробну кімнату в Народному домі «Просвіта» та забезпечила монтаж електропроводки. До приїзду волонтерів молодь, що живе у селі, зробила великі підготовчі роботи у просторі. Надихнувшись проєктом і новими можливостями, вони додатково знайшли спонсора – місцевого підприємця, який надав пластикові вікна та двері. Тож до приїзду команди ВідНОВА:UA місцеві активісти здійснити демонтаж старих деревʼяних вікон, поставили нові пластикові вікна, зробили новий вхід на вулицю, а також підготували стіни для роботи зі шпаклівкою.

Впродовж чотирьох днів волонтери проєкту ВідНОВА:UA та місцеві жителі виконували будівельні роботи – шпаклювали, затирали, приводили до ладу. Крім роботи на об’єкті, молоді люди знайомилися один з одним та з Боратинською громадою, обмінювалися досвідом і разом проводили дозвілля.

Більше про проєкт ВідНОВА:UA у селі Ратнів дивіться у сюжеті 12 каналу.

Програма обмінів ВідНОВА:UA здійснюється спільно з Міністерством молоді та спорту України та ГО «Місто Активних Громадян» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало в наслідок війни» за фінансової підтримки Європейського союзу (ЄС).

Поділитися:
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…