Обговорили проєкт Стратегії розвитку Боратинської громади та Плану заходів з її реалізації

24 листопада у Боратині відбулося громадське обговорення проєктів Стратегії розвитку Боратинської громади на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2024-2027 роки. Ці стратегічні документи були розроблені робочою групою з урахуванням пропозицій представників громадськості, органу місцевого самоврядування, бізнесу, наукового та експертного середовища.

Загалом робота над стратегією тривала близько 11 місяців. У межах формування проєкту Стратегії відбулося 4 засідання робочої групи із залученням експертів та низка круглих столів, фокус-груп та стратегічних сесій. Понад 200 представників бізнесу, громадськості та органів місцевого самоврядування взяли участь в обговореннях. Формування стратегічних документів відбувалося на основі аналізу соціально-економічного профілю громади, результатів опитування щодо якості життя та пріоритетів розвитку громади.

У рамках публічного громадського обговорення відбулася презентація напрацьованих документів - проєктів Стратегії розвитку Боратинської громади на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2024-2027 роки. Після чого усі присутні у форматі «запитання-відповіді» мали змогу поспілкуватися та обмінятися думками. Завершився захід напрацюванням рекомендацій щодо внесення змін до проєктів документів.

«Цей шлях з розроблення стратегії, який ми пройшли – доволі складний і дуже важливий, – говорить Боратинський сільський голова Сергій Яручик. – На кожному етапі ми намагалися максимально залучати усі зацікавлені сторони, адже розуміли, що лише так документ вийде дієвим та «живим». Я хочу подякувати усім, хто долучався до процесу розроблення Стратегії, нам було вкрай важливо почути думки та потреби наших мешканців. Зараз ми виходимо на фінішну пряму і основне завдання, яке стоятиме перед нами – виконання Стратегії. Я сподіваюся, що цей процес також відбуватиметься у тісній взаємодії влади, громадськості та бізнесу».

Процес стратегування відбувався в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів», який реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Поділитися:
Зі світлим святом Великодня!
05.05.2024 07:53
Дорогі жителі Боратинської громади! Від щирого серця вітаємо вас з Днем Христового Воскресіння! Нехай цей світлий час подарує вам радість, спокій та надію на майбутнє. Нехай кожен з вас знайде…
Вчителі та учні Гіркополонківського ліцею влаштували передвеликодню толоку
03.05.2024 19:21
Напередодні Великодня працівники та учні Гіркополонківського ліцею взяли участь у весняній толоці з благоустрою, дотримуючись стародавніх звичаїв та обрядів, взялися до прибирання,…
Гіркополонківських ліцеїстів навчали надавати першу домедичну допомогу
03.05.2024 19:16
1 травня у Гіркополонківському ліцеї відбувся дитячий вишкіл, на якому навчали основ першої домедичної допомоги. Захід провела Луцька районна організація Товариства Червоного Хреста України. Учням…