Офіційно: Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації та продовжив карантин

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Рішення ухвалили під час засідання Кабміну сьогодні, 25 березня.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. – Якщо вдасться зупинити епідемію раніше – Кабмін окремо ухвалюватиме рішення», – заявив глава уряду.

Варто додати, що не слід плутати поняття «надзвичайна ситуація» і «надзвичайний стан». Режим надзвичайної ситуації запроваджують, коли на території відбуваються стихійні лиха, катастрофи, пожежі чи епідемії. Під час режиму надзвичайної ситуації влада не має права обмежувати конституційні права та свободи людей. Можуть проводити санітарно-епідеміологічні заходи, евакуацію, посилювати охорону правопорядку чи тимчасово зупиняти роботу підприємств.

Умови і порядок введення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації, завдання та порядок взаємодії суб’єктів забезпечення цивільного захисту щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у зазначеному режимі визначаються Положенням про єдину державну систему цивільного захисту, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Додамо, що до завершення карантину – 24 квітня, Боратинська сільська рада працюватиме у дистанційному режимі. Також на засіданні виконавчого комітету Боратинської сільської ради внесено зміни до рішення «Про тимчасове призупинення освітнього процесу в закладах освіти», згідно з яким карантин у закладах освіти громади продовжено до 24 квітня включно.

Наші поради залишаються незмінними – зберігайте спокій, дотримуйтеся правил карантину та бережіть себе.

Про подальші дії та заходи Боратинської сільської ради ми повідомлятимемо на офіційних веб-ресурсах громади:
Офіційний сайт Боратинської громади
Сторінка Боратинської громади у Фейсбук

НС 1

Поділитися:
До уваги власників пасік
14.05.2024 13:57
Аграрії повідомляють, що з 14 та 15 травня з 22:00 до 6:00 здійснюватиметься пестицидний обробіток посівів ріпаку. Аграрії закликають власників пасік у селах Гірка Полонка, Полонка, Оздів, Ратнів,…
Посвідчення ветерана у Дії. Мінветеранів та Мінцифри починають бета-тестування сервісу
14.05.2024 09:14
Для того, щоб спростити доступ до послуг та компенсацій для ветеранів та членів їх сімей, Мінцифри та Мінветеранів проводять бета-тестування електронного посвідчення ветерана у Дії. Інформація про це…
Баяністи-акордеоністи з Боратинської громади серед переможців та призерів XV Міжнародного конкурсу «PERPETUUM MOBILE»
13.05.2024 18:50
Минулого тижня завершився XV Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «PERPETUUM MOBILE» у місті Дрогобич. Участь у заході взяли вихованці дитячої школи мистецтв Боратинської сільської ради. …