Оголошуємо конкурс вертепівських зірок

Різдво – одне з найулюбленіших свят, воно об’єднує всю країну у єдиній атмосфері затишку та благодаті, а у цей трагічний для України час вселяє надію на перемогу добра над злом, життя над смертю.

Боратинська громада оголошує конкурс вертепівських зірок. Пропонуємо дітям і дорослим створити власну різдвяну зірку та презентувати її під час фестивалю «Різдвяна містерія» 9 січня.

Надсилайте на пошту boratyn.culture@gmail.com короткий відеоогляд вашої зірки, у якому розкажіть про історію, символізм та значення різдвяного символу. Дедлайн прийому відеоробіт – 7 січня включно. У листі обов’язково слід вказати прізвище, ім’я, по-батькові учасника та контактний номер телефону. Автори найоригінальніших зірок зможуть представити свої вироби під час різдвяного фестивалю.

Різдвяна зірка є невід’ємним символом зимових свят. Християни пов’язують її з Вифлиємською зорею, яка своїм сяйвом сповістила усіх про народження Ісуса. Але Зірка як символ зимових свят увійшла в культуру населення сучасної України задовго до прийняття християнства. Первісно вона була символом самого Сонця, яке починаючи з 25 грудня, повертає на весну або воскрешає, аби дати природі шанс на нове плідне життя. Тому зірку лаштували так, аби вона оберталась, цим Зірка нагадувала сонцеворот протягом року. Зірка ˗ символ Сонця, отже, вогню і тепла. Надія, світло та тепло ˗ це те, чого нам зараз так бракує.

Пропонуємо ознайомитися з відеороботою першого учасника.

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…