Ольга Сергійчук зі Мстишина - призерка Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості»

Нещодавно у столиці підбили підсумки щорічного Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості». Конкурс проводився Міністерством освіти і науки України та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» з метою підтримки талановитих педагогів закладів позашкільної освіти, сприяння їх самореалізації та заохочення до творчої педагогічної діяльності за еколого-натуралістичним, дослідницько-експериментальним, військово-патріотичним, туристсько-краєзнавчим, науково-технічним, художньо-естетичним напрямами позашкільної освіти. У конкурсі брали участь керівники гуртків, секцій, творчих об’єднань закладів позашкільної освіти системи освіти незалежно від рівня освіти, набутого фаху та віку.

Для участі у заключному етапі від Волинської області свої роботи представили 6 учасників. З них 4 роботи відзначено в рейтинговому списку переможців Конкурсу. Серед них — вчителька біології Мстишинської гімназії та керівниця гуртка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Ольга Сергійчук, яка здобула ІІІ місце в еколого-натуралістичному (біологічному) профілі. В даному профілі Ольга була єдиною, хто представляв Волинську область.

До слова, обласний етап конкурсу пройшов ще наприкінці 2021 року. Проте через повномасштабне вторгнення росії конкурс було призупинено. Таким чином, заключний етап відбувся аж навесні 2023 року.

Ольга Сергійчук зазначає, що основою конкурсних робіт були педагогічні розробки, напрацьовані учасниками впродовж останніх 5 років їхньої професійної діяльності:

«Конкурсна робота являла собою чотири блоки, кожен з яких містив різні формати напрацювань гурткової роботи з дітьми. Туди увійшли відеоролики наших занять, презентації, методичні рекомендації, перелік та відеозаписи проведених заходів, тощо. Якщо коротко, це була різностороння презентація роботи педагога. Відверто кажучи, підготовка такої збірки — це теж свого роду навчання, в процесі якого вдосконалюєш свої навички та дізнаєшся щось нове. Цей досвід був цікавим для мене».

Визнання на всеукраїнському рівні стало для Ольги Сергійчук приємною несподіванкою та додало натхнення для подальшої роботи:

«Якщо чесно, мені досі в це не віриться. Проте дуже приємно, що мою роботу оцінили. Я дійсно «горю» тим, чим займаюся, адже рослинництво — це справа мого життя. Передача знань дітям, їхні досягнення та розвиток їхнього інтересу до природи — все це приносить мені задоволення. Вірю, що коли люди зрозуміють, що в природі немає нічого зайвого, ми вийдемо на новий рівень свідомості», — підсумовує Ольга Сергійчук.

Вітаємо пані Ольгу з високим результатом та бажаємо наснаги для нових досягнень!

Поділитися:
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…
Безоплатні послуги з ментального здоров'я: де і як отримати
02.07.2024 09:12
Підтримка ментального здоров’я є складним завданням в умовах війни. Щодня новини додають навантаження до і так неспокійного ритму життя. Залишатися в хорошому самопочутті стає важко. Кабінет…
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…