Освітяни обговорили пріоритетні напрямки роботи у новому навчальному році

3 вересня у сесійній залі Боратинської сільської ради відбулася нарада для керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти. Педагоги спільно з сільським головою Сергієм Яручиком, представниками відділу освіти – Олександром Хомичем та Оксаною Врублевською підвели підсумки минулого навчального року, обговорили зміни в освітній галузі, визначили напрямки роботи та пріоритети розвитку. Важливими питаннями порядку денного стали організація інклюзивного навчання та дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти, про це говорили з директором Інклюзивно-ресурсного центру Підгайцівської сільської ради Юрієм Туровським та керівницею Центру первинної медико-санітарної допомоги Боратинської сільської ради Оксаною Чертюк.

Напередодні нового навчального року в закладах освіти Боратинської громади відбулися традиційні методичні зустрічі педагогів. Оскільки цьогоріч учительська спільнота громади значно збільшилася, заняття організували одразу на базі кількох шкіл – Боратинської, Гіркополонківської та Баївської.

Педагоги обговорили результати роботи міжшкільних методичних об’єднань, підбили підсумки олімпіад, конкурсів та ЗНО за минулий навчальний рік. Також було опрацьовано листи та положення Міністерства освіти та методичні рекомендації щодо викладання кожного предмета. Особливу увагу освітяни приділили особливостям викладання у початкових класах Нової української школи, а також у 5-х пілотних класах НУШ.

До питань, розглянутих на методичних засіданнях, було винесено:

  • огляд підручників, посібників, рекомендованих МОН;
  • обговорення навчальних програм, навчальної літератури;
  • рекомендації для організації навчального процесу в різних ланках (початкової, середньої та старшої) школи;
  • особливості роботи на єдиній платформі Teams під час епідеміологічних обмежень;
  • використання інноваційних технологій і технічних ресурсів у навчальному процесі тощо.
Поділитися:
Як минув «Money-фест» у Боратинській громаді?
05.07.2024 19:56
Минулого тижня в Боратинській громаді відбулась масштабна подія – День бюджетної відкритості «Money-фест».
Як безпечно зберігати їжу, коли вимкнули світло?
05.07.2024 13:05
Зберігання харчових продуктів в умовах постійних вимкнень електроенергії є викликом, особливо влітку. Йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я. МОЗ нагадує, як краще…
Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році?
05.07.2024 09:39
Працівники, які не можуть працювати через стан здоров’я і беруть лікарняний, можуть отримувати грошову компенсацію. На суму лікарняних впливає: заробітна плата за 12 місяців перед датою…