Партнерство задля розвитку: Боратинська громада на п’ятій німецько-українській конференції муніципальних партнерств

12-13 жовтня у місті Ауґсбурґ (Німеччина) відбулася П’ята німецько-українська конференція муніципальних партнерств під назвою «Партнерства задля відбудови та розвитку». Ключова тема ˗ зміцнення німецько-українських відносин загалом і на муніципальному рівні, зокрема, за участі бургомістрів та міських голів, представників громад Німеччини і України, що підтримують партнерські відносини.

Учасниками заходу стали понад 50 мерів з Німеччини та України, а також представники 102 громад з обох країн. Боратинську громаду у складі делегації Волинського регіонального відділення Асоціації міст України на заході представили начальник відділу соціально-економічного розвитку Ольга Цуз та в.о. начальника відділу культури та молодіжної політики Оксана Кравчук.

Впродовж двох днів конференції учасники обговорювали розширення побратимської мережі українських та німецьких територіальних громад, а також активізацію їхньої партнерської роботи. Під час панельних дискусій та доповідей розглядали діяльність німецько-українських муніципальних партнерств з точки зору її важливості для відбудови України, інтеграції до ЄС, а також муніципальні мережі на рівні ЄС. Захід продемонстрував, що він є цінним здобутком для німецьких та українських громад, як платформа для двостороннього обміну та трансферу знань, які стосуються політики розвитку та місцевого самоврядування.

У рамках конференції представниці Боратинської громади зустрілися з бургомістром партнерської громади Генсінген-Шпрендлінген (Sprendlingen-Gensingen) Манфредом Шерером. Спільно з німецьким колегою обговорили поточну ситуацію в Україні, шляхи подолання викликів, які нині постають перед громадою, а також реалізацію спільних проєктів.

П’яту німецько-українську конференцію з муніципального партнерства організовує Сервісна служба «Міста в Єдиному Світі» Engagement Global за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку спільно з приймаючим округом Швабен, Спілкою міст Німеччини, Асоціацією міст України та іншими асоціаціями з Німеччини та України.

Поділитися:
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…