Переможниця програми «Ініціативна молодь» організувала для однолітків літературний вечір

Соломія КатеринюкСоломії Катеринюк з Боратина лише 8, та попри юний вік вона вже встигла впровадити свій перший соціальний проект. Це стало можливим завдяки програмі «Ініціативна молодь», учасницею якої стала школярка. Соломія ініціювала проведення літературного вечора для жителів громади і отримала кошти на реалізацію своєї ідеї.

Про існування програми «Ініціативна молодь» та можливість втілення свого задуму юна активістка дізналася від мами:

«Мені лише 8, своєї сторінки у Фейсбук я ще не маю, тому про конкурс почула від мами, – пояснює Соломія. – Якось вона розповідала, що у нас в громаді школярі можуть реалізувати власний проект у своєму селі або школі. Мені на думку одразу спало, що було б чудово організувати літературний вечір – зустріч з відомим поетом або письменником. Я дуже люблю читати і серед моїх друзів-однокласників також багато книголюбів. Ми часто обговорювали, що хотіли б особисто зустрітися із авторами книжок, тому я вирішила здійснити цю мрію».

Зважаючи на доволі юний вік, впроваджувати проект Соломії допомагала мама. Пані Алла Катеринюк розповідає, що залюбки підтримала ініціативу доньки:

«Я допомагала лише в частині організації заходу, комунікації. Соломія максимально намагалася робити все самостійно і контролювала усі процеси. Мене як маму і педагога неймовірно тішить, що діти цікавляться книгами, читанням. Сподіваюся, що ця тенденція зберігатиметься і такі маленькі проекти згодом переростуть у більш масштабні».

Нещодавно третьокласниця таки реалізувала свою ініціативу. На запрошення Соломії до учнів Боратинської школи завітала відома волинська поетеса, прозаїк, публіцист Надія Павлівна Гуменюк. Мисткиня слова розповіла про те, як і чому «народилися» її перші твори, де черпає натхнення, поділилася враженнями від перемог на різноманітних літературних конкурсах. Школярі з захопленням слухали уривки творів Надії Павлівни, а також мали нагоду задати питання поетесі. Зустріч видалася не лише надзвичайно пізнавальною, але й дуже щирою та емоційною.

Вітаємо Соломію Катеринюк із успішною реалізацією свого першого проекту. Бажаємо подальших успіхів та натхнення.

Поділитися:
У Боратинській громаді відбулись змагання з пляжного волейболу
04.07.2024 16:29
На спортивному комплексі с. Боратин відбулися змагання з пляжного волейболу серед юнаків старостинських округів нашої громади. Злагоджену гру в захисті і нападі продемонстрували Арсен Сидорчук та…
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…