Пільги за кредитом для військових: що треба знати про свої права і обов’язки

Військові мають право на пільги за кредитними зобов’язаннями. Вони стосуються звільнення від сплати відсотків, а також штрафів чи пені за несвоєчасну сплату платежів за кредитом. Але буває, що відсотки продовжують нараховувати, а згодом військовий отримує судовий позов про стягнення боргу. Система безоплатної правничої допомоги пояснює чому так відбувається і що робити у таких випадках.

На період дії особливого періоду військовослужбовці, а також їхні дружини/чоловіки мають право на:

● звільнення від сплати відсотків та користування кредитом;

● звільнення від сплати штрафів/пені за несвоєчасну сплату платежів за кредитом.

Ці пільги стосуються не лише банків, але і небанківських фінансових установ, в тому числі кредитних спілок, ломбардів та інших юридичних і фізичних осіб, які надають фінансові послуги. Але сам борг, тобто тіло кредиту, платити потрібно. Тут пільг немає.

Пільги не поширюються на кредитні договори щодо придбання автомобілів і житла: майна, яке віднесено чи буде віднесено до об’єктів житлового фонду (житлового будинку, квартири, майбутнього об’єкта нерухомості, об’єкта незавершеного житлового будівництва, майнових прав на них).

Щоб скористатися пільгами необхідно письмово повідомити кредитодавця про проходження служби та надати документи, що підтверджують це:

  • для військовослужбовців – військовий квиток, у якому в відповідних розділах здійснюються службові відмітки або довідку про призов військовозобов’язаного на військову службу.
  • для резервістів − витяг із наказу або довідку про зарахування до списків військової частини.

Такі документи можуть отримати родичі військовозобов’язаних та резервістів для пред’явлення їх за місцем вимоги.

Детальніше за посиланням: https://legalaid.gov.ua/publikatsiyi/pilgy-vijskovosluzhbovcziv-shhodo-kredytnyh-zobovyazan/

Поділитися:
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…
Запрошуємо взяти участь у бюджетній вікторині до Дня бюджетної відкритості
27.06.2024 18:43
Бюджет - важлива складова життя держави, громади, сім'ї або навіть конкретної людини. Розуміння бюджету - показник фінансової грамотності, яка необхідна людині для раціонального розподілу грошових…