Поліцейські офіцери прозвітували про роботу у 2022 році

29 грудня на засіданні виконавчого комітету Боратинської сільської ради правоохоронці громади прозвітували про свою роботу за 2022 рік. Нагадаємо, що правопорядок у громаді забезпечують поліцейські офіцери Микола Парфелюк, Сергій Токарський та Роман Кунцик. Вони доповіли про криміногенну ситуацію на території громади та заходи, що здійснюються задля забезпечення правопорядку.

Згідно з даними звіту, протягом 2022 року з території Боратинської громади надійшло 1480 заяв та повідомлень про кримінальні та інші події, які зареєстровані в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Луцького районного управління поліції. Офіцерами громади було проведено перевірку за 620 зверненнями громадян, 105 звернень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, до іншого органу Національної поліції України передано 62 звернення, по 105 зверненнях складено адміністративні матеріали.

В рамках профілактики дитячої злочинності та бездоглядності офіцерами громади спільно зі службою у справах дітей було проведено 62 спільних рейди, під час яких неодноразово відвідано 38 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і знаходяться на контролі служби. В даних сім’ях виховується 93 дитини. Трьох дітей із двох таких сімей було вилучено та поміщено у закладах соціального захисту, щодо одного з батьків порушено питання про позбавлення батьківських прав. В загальному за рік 20 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

В рамках боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин офіцером громади було затримано жителя села Коршовець, який розповсюджував наркотичні речовини шляхом закладок у селі Голишів та у лісових масивах, реалізовуючи наркотичні речовини через телеграм-канали у мережі Інтернет. Після затримання та належного проведення необхідних слідчих дій матеріали щодо даної особи були передані до суду. Даного громадянина вже засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на шість років і шість місяців.

Офіцерами громади за рік взято на облік 8 осіб, що вчиняли домашнє насильство. Матеріали щодо них скеровано до суду. З ними проводиться належна профілактична робота. Впродовж 2022 року складено 77 адміністративних матеріалів за розпивання алкогольних напоїв та куріння у заборонених законом місцях. За порушення правил дорожнього руху складено 98 адміністративних матеріалів.

За матеріалами, зібраними офіцерами Боратинської громади, відкрито 5 кримінальних проваджень, справи щодо них передані до суду. Спільно з іншими підрозділами поліції розкрито 8 злочинів.

Поліцейські громади також прозвітували і про інші правоохоронні заходи, що проводились ними протягом минулого року, наприклад, заходи щодо протидії збройній агресії та дотримання комендантської години, нічні патрулювання, заходи з боротьби з незаконним продажем спиртних напоїв та тютюнових виробів, тощо.

Довідково

Контакти поліцейських офіцерів Боратинської громади:

Парфелюк Микола +380665667206

Токарський Сергій +380663433942

Кунцик Роман +380678356111

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…