Правила для тих, хто повернувся в Україну

МОЗ запровадило в Україні правила обстеження і обсервації громадян, які повертаються з-за кордону. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України. Відповідну постанову про запобігання подальшого занесення на територію України випадків коронавірусної хвороби COVID-19 видав 21 березня заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

У постанові, зокрема, йдеться про впровадження форми інформованої згоди особи на проведення протиепідемічних і/або профілактичних заходів. Інформована згода підписується в двох примірниках особами, які здійснюють перетин державного кордону та щодо яких є підстави вважати, що вони були в контакті з особою, якій поставлено діагноз або підозра коронавірусної хвороби COVID-19.

Також особам, які перетинають державний контроль вручають пам’ятку про самоізоляцію, рекомендації та застереження з розміщення та догляду за пацієнтом з COVID-19 в домашніх умовах.

Інформована згода особи на проведення протиепідемічних і/або профілактичних заходів
Пам’ятка про самоізоляцію
Рекомендації та застереження з розміщення та догляду за пацієнтом з COVID-19 в домашніх умовах

Закликаємо жителів Боратинської громади та усіх громадян, які повернулися із-за кордону дотримуватися протиепідемічного режиму та карантину. Наголошуємо на необхідності забезпечення 14-денної самоізоляції після повернення із-за кордону, відповідно до вимог ВООЗ та МОЗ України!

Нагадуємо, що правдиву інформацію про захворювання, викликане новим коронавірусом COVID-19, можна знайти на офіційних сайтах:
https://moz.gov.ua – Міністерство охорони здоров’я України
https://www.phc.org.ua – Центр громадського здоров’я МОЗ України:
https://covid19.com.ua – офіційний сайт про COVID-19 Кабінету Міністрів України
https://www.facebook.com/moz.ukr – офіційна сторінка МОЗ у мережі Фейсбук
https://t.me/COVID19_Ukraine – телеграм канал Коронавірус_інфо

Дізнавайтеся інформацію з надійних джерел, залишайтеся вдома та бережіть себе!

Поділитися:
Боратинська громада увійшла в топ-100 громад-лідерів цифрової трансформації України
15.05.2024 16:27
Нещодавно Міністерство цифрової трансформації України спільно з Програмою EGAP провели Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. На цьому форумі…
День вишиванки: історії традицій мешканців Боратинської громади
15.05.2024 13:06
Вишиванки, створені руками наших українців, поєднують в собі естетичну функцію та мудрість українського народу. У минулому кожна українська родина носила вишитий одяг і вбирала свою оселю у вишиті…
Андрій Марчук з Боратина виборов дві золоті медалі на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
15.05.2024 12:17
В Житомирській області відбувся Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Традиційно успішно на змаганнях такого рівня виступив Андрій Марчук з Боратина. Цього разу він показав найкращі…