Представники Боратинської громади взяли участь у регіональній конференції зі стратегічного планування

Днями у Львові за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася регіональна конференція «Стратегічне планування: від затвердженого документу до успішного впровадження». Громади з Львівської, Волинської та Закарпатської областей, експерти обмінювалися досвідом процесу стратегування та говорили про те, як зробити напрацьовані стратегії дієвими.

У числі учасників була і Боратинська громада, адже спільно з Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини та експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» впродовж 2022-2023 років громада розробила стратегічний документ за оновленими чіткими методичними вимогами від держави.

Боратинську громаду на заході представили сільський голова Сергій Яручик, начальник відділу соціально-економічного розвитку Ольга Цуз та голова місцевої ГО «Думай і дій для України» Юрій Терещук.

Під час панельної дискусії «Відображення місцевого економічного розвитку в стратегії громади і практика поєднання місцевого та регіонального рівнів» очільник громади Сергій Яручик презентував бачення розвитку економічної сфери громади у контексті наближеності до обласного центру міста Луцька. Сільський голова акцентував увагу на конкурентних перевагах громади, можливості залучення інвесторів та диверсифікації економіки.

Особлива увага під час конференції була прикута до процесу реалізації стратегії, зокрема залучення громадськості та комунікації з жителями. Досвідом партисипативного стратегічного планування у Боратинській громаді поділився місцевий активіст, житель Ратнева Юрій Терещук. Юрій акцентував увагу на відкритості, прозорості та максимальній залученості жителів громади до процесу розроблення стратегії.

Боратинська громада висловлює вдячність представникам Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини та експертам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за допомогу та супровід у напрацюванні якісного стратегічного документу громади.

Поділитися:
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…
Мешканок Боратинської громади запрошують на онлайн тренінги з особистісного лідерства
01.07.2024 10:03
Лідерство - це важлива характеристика досягнення успіху у сучасному світі. Особливо важливо це для жінок у процесі досягнення рівноправ'я та реалізації себе як особистості. Під час…
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…