Представники громади взяли участь у навчанні з просторового планування

9 грудня у Луцьку експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провели навчальний тренінг «Процедурні та методичні рішення реалізації підготовчого етапу розроблення комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади». Боратинську громаду на заході представили спеціалісти відділ земельних ресурсів, кадастру і екологічної безпеки Марина Мороз, Алла Сафонова та начальник відділу соціально-економічного розвитку Анатолій Левчук.

Представники громад обговорювали сучасні тенденції просторового розвитку, спілкувалися про те, як налагодити ефективну місцеву систему управління просторовим розвитком, облікувати ресурси, створити сталу систему моніторингу. Особливу увагу під час тренінгу приділили процедурним аспектам підготовки рішення місцевої ради про розроблення комплексного плану, координації діяльності робочої групи з формування завдання на розроблення комплексного плану. Окрім цього, учасники заходу працювали над мапуванням територій громад та розробленням сценаріїв розвитку.

Захід відбувся у рамках проєкту «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Поділитися:
Як минув «Money-фест» у Боратинській громаді?
05.07.2024 19:56
Минулого тижня в Боратинській громаді відбулась масштабна подія – День бюджетної відкритості «Money-фест».
Як безпечно зберігати їжу, коли вимкнули світло?
05.07.2024 13:05
Зберігання харчових продуктів в умовах постійних вимкнень електроенергії є викликом, особливо влітку. Йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я. МОЗ нагадує, як краще…
Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році?
05.07.2024 09:39
Працівники, які не можуть працювати через стан здоров’я і беруть лікарняний, можуть отримувати грошову компенсацію. На суму лікарняних впливає: заробітна плата за 12 місяців перед датою…