Представниці Боратинської сільської ради взяли участь у практичних сесіях проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»

Нещодавно у Луцьку проходили практичні сесії для представників органів місцевого самоврядування та громадськості в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії» за підтримки Програми USAID РАДА: наступне покоління.

Запрошеним гостем першої сесії став В’ячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Учасники зустрічі поспілкувались з народним депутатом про актуальні законопроєкти з питань, що стосуються місцевого самоврядування. Обговорили також і перспективи розвитку міжнародного територіального співробітництва та роль проєктної діяльності у розвитку громад.

Практичною частиною першої сесії став тренінг «Адвокація та вплив на законодавчий процес: від ідеї до реалізації». Тренерка Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Оксана Киричук детально розповіла про законотворчий та законодавчий процеси в Україні. Під час виконання практичних завдань учасники тренінгу зясовували, яким чином та на яких етапах громадськість може впливати на ці процеси.

Під час другої сесії директорка Агенції регіонального розвитку Волині Валерія Гончаренко провела інформаційний блок «Партнерство та співпраця: громади, влади, народних депутатів». Учасники тренінгу з числа представників органів місцевого самоврядування поспілкувалися про перспективні напрямки проєктної діяльності. Працівниці відділу соціально-економічного розвитку Боратинської сільської ради розповіли про досвід Боратинської громади у сфері проєктної діяльності та міжмуніципального співробітництва.

Анастасія Шишко, помічниця народної депутатки Ірини Констанкевич, поділилася практичними кейсами та розповіла про правові аспекти теми «Місцеве самоврядування і парламент: демократичне представництво та ефективна взаємодія в умовах воєнного стану», а також провела інтерактив «Світове кафе».

Захід відбувся в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії», який став переможцем грантового конкурсу «Громадяни і парламент: демократичне представництво та ефективна взаємодія в умовах воєнного часу», Програма «РАДА: наступне покоління».

Поділитися:
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…
Запрошуємо взяти участь у бюджетній вікторині до Дня бюджетної відкритості
27.06.2024 18:43
Бюджет - важлива складова життя держави, громади, сім'ї або навіть конкретної людини. Розуміння бюджету - показник фінансової грамотності, яка необхідна людині для раціонального розподілу грошових…