Презентували ФОТОпроект Боратинської громади «Українська хустка»

Її дбайливо зберігали у скринях як родинну цінність і передавали з покоління у покоління як коштовний подарунок. З нею запрошували рід на весілля, заводили молодих до хати, під час вінчання зв’язували руки наречених. Водночас це був символ трауру, прощання, адже її дарували чоловікам, випроводжаючи на війну… Так, мова про хустку.

7 грудня українці в усьому світі відзначають День української хустки. Аби показати красу національного жіночого вбрання Боратинська громада спільно з Beauty Center Oriflame Lutsk реалізували фотопроект «Українська хустка».

Жінки та дівчата не тільки демонстрували красу жіночих головних уборів, а й вчилися правильно їх зав’язувати, вивчали традиції хусткування. Окрім цього учасниці проекту ділилися історіями про автентичні та старовинні хустки, які вже стали справжніми сімейними реліквіями. У рамках мистецького проекту вдалося зазнімкувати хустину, вік якої налічує майже 150 років. Наймолодшою учасницею фотосесії стала 1-річна Катеринка, а найбільш поважною моделлю – 68-річна пані Віра.

Спеціально для фотосесій створювали тематичні локації у Новоставі та Городищі. А найбільш колоритним та автентичним місцем зйомок став музей-скансен під відкритим небом «Козацька Січ» у Гіркій Полонці.

Фото: Ірина Софдар, Катерина Гольченко

Поділитися:
Програма безкоштовного переїзду для ВПО та УБД
04.07.2024 11:06
Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Упродовж двох місяців компанія зобов…
Андрій Марчук та Володимир Казаков – переможці пригодницьких перегонів «Gorgany RACE»
04.07.2024 09:18
Команда з Боратинської громади у складі Андрія Марчука та Володимира Казакова здобула переконливу перемогу на пригодницьких перегонах «Gorgany RACE». Змагання традиційно відбувалися в Горганах –…
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…