«Промінчанка» відзначає третю річницю створення колективу (ВІДЕО)

Промінчанка 3 тя річниця створення колективу 2

З нагоди Дня Незалежності у 2017 році вокальна група «Промінчанка» вперше виступила на сцені. Колектив, який відтоді став справжнім улюбленцем публіки, цьогоріч відзначає третю річницю створення.

«Спочатку у складі «Промінчанки» було 16 дорослих виконавців та окрема дитяча група. Фактично, колектив сформувався самостійно – просто разом зібралися люди, які люблять і вміють співати. Учасників різного віку об’єднала любов до української пісні», – розповідає художній керівник колективу Наталія Мацюняк.

Сьогодні склад артистів вокальної групи налічує 10 людей. Незважаючи на те, що колектив носить назву «Промінчанка», тут також співають жителі Мстишина та Коршовця. Жіночий ансамбль виконує народні, патріотичні, козацькі пісні, авторські та ліричні твори. В репертуарі артистів близько 200 пісень.

«У нашому колективі співають бібліотекарі, медики, домогосподарки, студенти, державні службовці. Незважаючи на те, що усі такі різні – ми працюємо дуже злагоджено, вміємо слухати і головне, чути один одного, – кажуть артисти. – Щотижня в нас обов’язково по дві репетиції, а перед святами або концертами буває і три. Іноді важко поєднувати творчість та роботу, якої завжди вистачає у селі, але нам подобається. Тут ми скидаємо тягар повсякденного життя, всі проблеми. Адже спільна мета – творити щось добре разом – прекрасно звільняє від усіх турбот. Це така собі вокалотерапія, енергетичний обмін».

Вокальна група «Промінчанка» – багаторазовий призер та лауреат численних фестивалів та конкурсів. За словами артистів, з усіх нагород та титулів найдорожчою для них є любов і підтримка глядачів: «Доки ми бачимо, що людям подобається наша творчість, вони з радістю та захопленням приходять на наші концерти – з наших вуст лунатиме українська пісня!»

Промінчанка 3 роки

На фото учасниці колективу: Наталія Мацюняк, Галина Патута, Людмила Логін, Наталія Луцак, Валентина Борнос, Альона Шевчук, Наталія Шевчук, Ірина Дудка, Лариса Казнадзей, Лілія Кальчик

Поділитися:
Боратинська громада долучилася до Діалогового заходу в рамках проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України: Волинь в дії»
03.07.2024 13:11
Минулого тижня у Луцьку Волинське регіональне відділення Асоціації міст України провело Діалоговий захід за результатами та в межах проєкту «Ефективна співпраця громади і народних депутатів України:…
Як діяти, якщо стався тепловий удар: поради від МОЗ
03.07.2024 12:35
Попри прохолодну погоду в останні дні, зовсім скоро спека повернеться. А тому зараз важливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я близьких. Особливо це стосується дітей,…
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…