Шкільні психологи Боратинської громади навчилися краще працювати з переселеними дітьми

Станом на сьогодні у Боратинській громаді проживає понад 700 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), більше 200 з них – діти. Їх інтеграція в нове середовище сьогодні залежить від дій багатьох фахівців. І мова йде не лише про директорів шкіл, завучів та вчителів. Важливу роль у цьому відіграють шкільні психологи.

Щоб допомогти фахівцям здобути спеціалізовані знання і навички у роботі з ВПО, громадська організація «Волинський Інститут Права» організувала дводенний тренінг «Особливості роботи шкільного психолога з внутрішньо переміщеним дітьми», ˗ йдеться на сайті ГО «Волинський Інститут Права».

Активними учасниками заходу стали шкільні психологи з Боратинської громади. Присутні мали змогу більше дізнатися про особливості надання допомоги дітям та сім'ям зі статусом ВПО в залежності від періоду та фази сприйняття кризи; зрозуміли можливості і обмеження шкільних психологів, які надають кризове консультування; розібралися, що має містити особиста психологічна «тривожна» валізка; вчилися працювати за протоколом GTEP в індивідуальній та груповій роботі з дітьми; ознайомилися з різними терапевтичними техніками.

Тренінг був наповнений не лише теоретичною інформацією, а й практичними завданнями. Учасники навчання багато працювали в групах, обмінювалися досвідом, пропрацьовували різні ситуації у форматі рольових ігор.

Тренерка Світлана Сасюк, що отримані знання допоможуть учасникам заходу на практиці результативніше долати травматичні наслідки війни у переселених школярів в різні періоди стресу, а також сприятимуть підвищенню адаптації, життєстійкості та ресурності дітей. Крім знань, ще одною цінністю заходу для його учасників стала можливість живого спілкування з колегами, що довгий час не вдавалося зробити через карантинні обмеження.

Захід організовував Волинський Інститут Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Поділитися:
У Лаврові вчителі опановували техніку розпису яєць воском
01.05.2024 16:53
У четвер, 25 квітня, на базі Лаврівського ліцею відбулося засідання методичного об'єднання вчителів 3 класів. Під час майстер-класу на тему «Лемківська писанка» секретами…
Володимирська спецшкола запрошує на навчання дітей з особливими освітніми потребами
01.05.2024 14:37
Дирекція Володимирської спеціальної школи Волинської обласної ради запрошує на навчання дітей з порушеннями слуху, зі складними порушеннями розвитку (розладами аутичного спектру, синдромом Дауна) та…
Графік вивезення сміття у Боратинській громаді на травень
01.05.2024 09:45
КП «Боратин» інформує про графік вивезення твердих побутових впродовж цього місяця