Територія щасливого дитинства: як виховують малюків у Коршовецькому ДНЗ

Коршовець ДНЗ

Звичайний сільський дитсадок: підготовчі заняття до школи, тиха година та святкові ранки. Саме так могла б розпочинатися розповідь про дошкільний заклад «Сонечко» у Коршовці, але цей дитсадок руйнує усі стереотипи.

«Головною цінністю нашого навчального закладу є право дитини на щасливе дитинство, – розповідають працівники дитсадка. – Щодня ми докладаємо максимум зусиль, аби для наших вихованців були доступні найсучасніші педагогічні рішення, створюємо для них креативні освітні осередки».

Варто відзначити, що це справді працює. Коршовецький ДНЗ – унікальний дитячий простір, де використовують провідні педагогічні методики. Кожен день – комплекс навчальних занять, а також уроки творчості, раннього розвитку, хореографії, етикету. Заняття підібрані і побудовані таким чином, що не помітити прогрес дітей просто неможливо.

Вражає також приміщення дитячого садка – невелика будівля, але надзвичайно охайна, із сучасним та креативним дизайном. В інтер’єрі – оптимальне планування й організація внутрішнього простору: музична зала вмить перетворюється на кімнату для арт-занять або фотозону.

Цікаво й те, що окрім навчальної складової, програма ДНЗ «Сонечко» зосереджена на спілкуванні та соціалізації, тут дітей вчать швидко приймати рішення та бути впевненими у собі, розвивають лідерські якості. «Важливим елементом виховання дітей також є розвиток громадянської свідомості, формування активної життєвої позиції, – пояснюють педагоги. – Тому з нашими вихованцями ми часто реалізуємо різноманітні ініціативи – проводимо мистецькі та екологічні акції, влаштовуємо благодійні ярмарки. Маємо у дитсадку власну традицію – щороку випускники висаджують дерева, наше подвір’я вже прикрашають алеї беріз, верби та калини».

Коршовецький ДНЗ «Сонечко» – інший вимір дитинства, в якому вся увага приділяється гармонійному розвитку дітей, комфорту та безпеці маленьких відвідувачів. Тут виховують нове покоління малюків, готових до стрімких змін і викликів сучасного світу.

Поділитися:
Е-карта послуг в громадах для ветеранів війни
03.07.2024 09:32
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна…
Юні мешканці Боратинської громади - серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…