У Баківцях навчали дружин та мам військовослужбовців відновлювати свою життєстійкість

За півтора роки повномасштабної війни українці переконалися, як важливо у цей час єднатися та підтримувати одне одного. На жаль, на плечі матерів та дружин українських воїнів лягла тяжка ноша переживань, негативних емоцій, страхів за своїх близьких та майбутнє сім’ї.

24 червня у бібліотеці села Баківці відбулася зустріч мам та дружин військовослужбовців з психологинею Мариною Іслам. Захід під назвою «Як повернути собі життєстійкість» відбувся за підтримки благодійного фонду «СпівДія хаб». Долучитися до обговорення болючих тем запросили жительок сіл Баківці та Озеряни.

Ідея проведення заходу, націленого на підтримку та психологічне розвантаження жінок та мам воїнів-захисників, належала бібліотекарці села Баківці Ірині Оксенюк.

«На захід прийшло близько восьми жінок. Спочатку вони почувалися дещо скуто, неохоче розповідали про свої почуття. А потім, в процесі розмови, вони відкрилися, почали ділитися своїми болями та переживаннями. Було помітно, як їм стає легше на душі. Все-таки спільний біль обєднує. Ми пили чай, писали, малювали, застосовували різні техніки подолання стресу. Головною метою цієї зустрічі з психологом було навчитися втримувати негативні емоції, боротися з емоційним вигоранням та відновлювати свою життєстійкість. Наприкінці зустрічі ми зрозуміли, що подібні заходи необхідно проводити ще і ще», — розповідає Ірина.

За її словами, найбільш болючими питаннями для таких жінок є постійне високе фізичне та психологічне навантаження на них у зв’язку з відсутністю чоловічої підтримки, постійний страх за свою найріднішу людину, брак батьківської участі у вихованні дітей. Перебуваючи в постійній напрузі, ці жінки мають підтримувати господарство, виховувати дітей та бути моральною опорою для своїх чоловіків. Через таке перенавантаження жінкам буває складно опановувати себе. Тому спілкування з тими, хто перебуває у подібній ситуації, допомагає жінкам вивільнити свої переживання та підтримати одна одну, адже відчуття того, що ти не сам на сам зі своїми тривогами, об’єднує і вселяє внутрішню стійкість.

Поділитися:
Юні мешканці Боратинської громади серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…