У Боратині відбувся чемпіонат Волині зі стрільби з лука

Чемпіонат Волині зі стрільби з лука 5

11 жовтня 2020 року на базі спорткомплексу села Боратин 23 спортсмени змагалися за звання кращих у стрільбі з лука.

Перед відкриттям Чемпіонату з вітальними словами до учасників та глядачів звернулися: господар змагань – сільський голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик, ветеранка російсько-української війни, перша жінка-учасниця Національної збірної України в міжнародних змаганнях Invictus Games, засновниця клубу зі стрільби з лука у Луцьку Майя Москвич та заступник начальника управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Василь Литнянчин.

Після офіційного відкриття, яке супроводжувалося державним гімном України, спортсмени вийшли на рубіж. Лучники виступали у чотирьох категоріях: «Новачки» (відстань – 10 м), «Початківці» (відстань – 18 м), «Просунуті» (відстань – 18 м), «Просунуті» (відстань – 30 м).

Вже у кваліфікаційних раундах між спортсменами панувала гостра конкуренція, а запекла боротьба тільки посилилася під час спарингів та перестрілок за призові місця. Долю медалей вирішували лічені сантиметри відстані від центра мішені, у кількох фіналах все вирішувала «золота стріла» (ситуація, коли при рівній кількості балів, кожен спортсмен виконує по одному пострілу і перемагає той, хто набирає більшу кількість очок).

Після понад п’яти годин змагань визначилися переможці та призери першого чемпіонату Волинської області зі стрільби з лука, ними стали:

Категорія «Просунуті», 30 м:
І місце – Костєлов Микола
ІІ місце – Слатов Іван
III місце – Дучимінський Олег

Категорія «Просунуті» 18 м
І місце – Михалюк Богдан
ІІ місце – Таранов Валерій
III місце – Сай Владислав

Категорія «Початківці», 18 м
І місце – Ковальський Павло
ІІ місце – Закладний Вадим
ІІІ місце – Кобись Дмитро

Категорія «Новачки», 10 м
І місце – Павлюк Данило
ІІ місце – Новак Анна-Марія
ІІІ місце – Паливода Матвій

Вітаємо переможців, а також всіх учасників змагань!

Дякуємо організаторам Чемпіонату: Боратинській сільській раді, Федерації Волинської області зі стрільби з лука, клубу стрільби з лука «Луцькі соколи», Управлінню у справах молоді та спорту Волинської ОДА, а також партнерам заходу: WestAutoHub, ЗахідШина – закупівля двох луків і аксесуарів до них, Fiber Tek – виготовлення медалей.

До нових зустрічей у Боратинській громаді.

Фото: Ірина Шуляк, Катерина Гольченко

Поділитися:
День вишиванки: історії традицій мешканців Боратинської громади
15.05.2024 13:06
Вишиванки, створені руками наших українців, поєднують в собі естетичну функцію та мудрість українського народу. У минулому кожна українська родина носила вишитий одяг і вбирала свою оселю у вишиті…
Андрій Марчук з Боратина виборов дві золоті медалі на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
15.05.2024 12:17
В Житомирській області відбувся Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Традиційно успішно на змаганнях такого рівня виступив Андрій Марчук з Боратина. Цього разу він показав найкращі…
У школах Боратинської громади відбулися тренінги з медіаграмотності (ФОТО)
15.05.2024 12:07
Медіаграмотність – важливий аспект суспільного життя в епоху інформаційного перенасичення. Освічений споживач має здатність критично оцінювати інформацію, розрізняти правдиві факти та маніпуляції…