У Боратині стартувала «Літня школа» - курс особистісного розвитку для дітей

Підвищений запит на особистісний розвиток чітко простежується у нашому суспільстві в останні роки. Різноманітні тренінги, курси, вебінари та інші види взаємодії дозволяють людині безперервно розвиватися протягом всього життя. Необмежений доступ до знань, безумовно, є перевагою сучасного світу, де кожен може реалізувати себе в будь-якій бажаній сфері.

Ми живемо в час, коли освіченість, високий емоційний інтелект і навички планування ресурсів є без применшення трендом. І запит на такі вміння існує навіть серед дітей. Це підтверджують маленькі мешканці Боратина, де днями відбулося перше заняття «Літньої школи». Ініціатива проведення таких занять належить Надії Катріч — тренерці та фасилітаторці. В рамках «Літньої школи» Надія планує домомогти дітям «прокачати» свій емоційний інтелект, а також навички часового та фінансового менеджменту. Перше заняття відбулося на базі Боратинської бібліотеки. Попередньо зареєстрованих учасників виявилося настільки багато, що їх довелося розподілити на дві вікові групи — від 6 до 8 років та від 8 до 12 років. Програма занять була адаптована під кожну групу з урахуванням вікових потреб дитини.

«На першому тренінгу ми знайомилися зі спектром емоцій, з'ясовували, де вони зароджуються та тренувалися в техніках опанування негативними емоціями. У цьому нам допомагали вигадані персонажі, які уособлюють різні відділи мозку, що відповідають за ті чи інші реакції. Така гра добре фокусує увагу дітей та дозволяє їм краще зрозуміти, як працює мозок, як і чому виникає та чи інша емоція», — розповідає Надія.

За словами Надії, такі навчання є дуже корисними для дитини у повсякденному житті і можуть закласти хорошу базу для подальшого саморозвитку, та головне у цьому — бажання самої дитини.

«Перш за все, хотіти навчатися має сама дитина. Якщо цього хочуть тільки батьки, які навязують дитині те, до чого вона не готова, то можна зіткнутися з «ефектом стиснутої пружини», який може призвести до ефекту, протилежного очікуванням. Діалог з дитиною має відбуватися на засадах взаємної поваги», — підкреслює Надія.

Заняття у «Літній школі» будуть проходити раз на два тижні по пятницях, впродовж липня та серпня. Наступне заняття заплановано на 14 липня. Вартість заняття - 50 грн.

Поділитися:
Юні мешканці Боратинської громади серед переможців Всесвітньої олімпіади з ментальної арифметики
02.07.2024 16:49
Днями відбулась Всесвітня олімпіада з ментальної арифметики, яка проходила в місті Анталія (Туреччина). У ній взяли участь 135 дітей з 10 країн світу: України, Польщі, Великої Британії, Німеччини,…
Що потрібно знати про збори за місцем проживання?
02.07.2024 15:20
Чергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», в якому бере участь Боратинська громада та який реалізується Громадським…
Боратинська молодіжна рада долучилася до тренінгу-семінару із молодіжної політики у Львові
02.07.2024 10:37
Минулого тижня у Львові проходив п’ятиденний тренінг-семінар із молодіжної політики, заснованої на підходах участі у процесі ухвалення рішень, який проводили в рамках проєкту Ради Європи «Молодь за…