У Боратині відбувся круглий стіл «Можливості щодо вирішення житлового питання для ВПО»

Днями в Боратині представниці благодійного фонду «Право на захист» монітор Анастасія Кододова та юристка Катерина Люшук провели круглий стіл на тему «Можливості щодо вирішення житлового питання для ВПО».

До обговорення долучились начальник відділу організаційно- правового забезпечення, начальник ЦНАП та представники відділу соціального захисту Боратинської сільської ради.

Анастасія Кододова розповіла про дію Регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Відповідна програма на Волині є дієвим механізмом для покращення соціально-побутових умов життя населення. Також обговорили можливості щодо Фонду тимчасового житла в громаді, інтеграціії, соціалізації та працевлаштування ВПО.

Юристка Катерина Люшук поділилась тим, які активності має фонд, напрямки правової допомоги, відповіла на питання присутніх щодо реєстрації ВПО, нормативно-законодавчу базу.

Результатом круглого столу стало обговорення проблемних питань стосовно житла для ВПО та напрацювання шляхів їх вирішення.

Поділитися:
Працівниць медичної сфери Боратинської громади нагородили почесними грамотами за сумлінну працю
27.07.2024 05:11
З нагоди Дня медичного працівника у Луцькій районній державній адміністрації урочисто подякували за роботу представникам лікарської професії. Серед нагороджених медиків не обійшлось без представниць…
Вітаємо з Днем медичного працівника!
27.07.2024 04:25
Сьогодні, 27 липня, в Україні відзначають День медичного працівника. Це професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я. Багато з них цього дня, як правило, перебувають на своєму «бойовому»…
Оголошено набір у табір для молоді Боратинської громади!
26.07.2024 15:36
Молодіжна рада запрошує жителів громади віком 14 - 25 років долучитись до молодіжного табору «Reboot». «Reboot» – це 3 дні перебування у наметовому містечку під відкритим небом. На молодь чекають…