У Боратинській громаді діє акція «Подаруй бібліотеці сучасну книгу»

14 лютого – Міжнародний день дарування книг. Ця добровільна ініціатива започаткована у 2012 році американкою Еммі Бодмур. Ідея покликана підвищити інтерес та покращити доступ до книг і бібліотек. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки, але якщо про День Святого Валентина відомо всім, то про День книгодарування майже ніхто не знає, хоча він має амбітну мету – привернути увагу до важливості читання.

Книга сьогодні є надважливим соціальним продуктом, а підтримка української книги є питанням національної безпеки. Саме книжки закладають базові цінності світогляду, формують особистість, будують потужний культурний простір.

Книга була, є і завжди буде найкращим подарунком бібліотеці. За кожною обкладинкою ховається цілий світ, кожна сторінка – це знайомства, зустрічі, переживання. Подарована бібліотеці книга – це радість не лише одній людині, адже вона може стати улюбленою для багатьох. Бо книги в бібліотеці – це книги-мандрівниці, які мандрують від одного читача до іншого.

До Міжнародного дня дарування книги бібліотеки нашої громади анонсують постійно діючу акцію «Подаруй бібліотеці сучасну книгу».

У кожного книголюба вдома є книги, які вже прочитані. Вони можуть принести радість ще багатьом поціновувачам читання, тож запрошуємо вас поділитись ними з іншими людьми. Кожен книжковий дар важливий для нас, адже він дає можливість продовжити життя книгам, які будуть знову і знову радувати користувачів! Це може бути дитяча та доросла література українською мовою, видана після 2000 року.

Приєднуйтесь до акції!

Добрі справи робити приємно!

Поділитися:
У Боратинській громаді вшанували героїв та жертв Другої світової війни (ФОТО)
08.05.2024 14:02
З нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років у всіх старостинських округах Боратинської громади відбулися пам’ятні заходи. Представники місцевого…
Пам'ятаємо. Перемагаємо
08.05.2024 09:22
8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Сьогодні світ згадує подвиг і жертву тих, хто стояв на передовій у найтемніші часи людської історії. Це свято…
Коли кривдять найближчі: як юристи можуть допомогти захиститися від домашнього насильства
07.05.2024 14:08
Коли фізичної, моральної чи іншої шкоди систематично завдають найближчі люди — ймовірно, це ситуація домашнього насильства. Система безоплатної правничої допомоги роз'яснює, які ознаки має домашнє…