У Боратинській громаді обрали членів Молодіжної ради

Країну, що прагне до високих стандартів демократії, неможливо уявити без активної молоді, адже це головна запорука розвитку громадянської свідомості та змінюваності влади. Молодь завжди була рушієм змін у суспільстві, тому голос молоді є вкрай важливим при формуванні державної політики. Отже, насамперед він має бути почутим на місцевому рівні. З цією метою існує такий інструмент залучення молоді, як Молодіжна рада — постійно діючий колегіальний консультативно-дорадчий орган при органах місцевого самоврядування.

20 грудня 2023 року за ініціативи відділу культури та молодіжної політики Боратинської сільської ради відбулися установчі збори з обрання членів Молодіжної ради при Боратинській сільській раді.

Структура Молодіжної ради при Боратинській сільській раді:

Голова Молодіжної ради — Лось Олександра Юріївна, жителька с. Оздів;

Заступниця голови Молодіжної ради — Шевчук Маргарита Віталіївна, жителька с. Боратин;

Секретар Молодіжної ради — Павліха Христина Василівна, жителька с. Голишів;

Члени Молодіжної ради:

  1. Терещук Юрій Вікторович, голова громадської організації «ДУМАЙ І ДІЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», житель с. Ратнів;
  2. Рудюк Юлія Петрівна, жителька с.Городище;
  3. Антончик Максим Олександрович, житель с.Рованці;
  4. Гриневич Катерина Павлівна, жителька с.Боратин;
  5. Кримчук Христина Павлівна, жителька с.Цеперів;
  6. Черняк Антоніна Петрівна , жителька с. Боратин;
  7. Поліщук Святослав Олегович, житель с. Радомишль.

Збори відкрила в.о. начальника відділу культури та молодіжної політики Боратинської сільської ради Оксана Кравчук, яка представила присутнім шлях становлення Молодіжної ради у Боратинській громаді, що розпочався ще у 2021 році.

«Час диктує нові інструменти демократії і голос молоді є надважливим для таких позитивних зрушень. Сьогодні ми зібрали представників активної молодіжної спільноти, які готові реально включитися у громадське життя та напрацьовувати дієві механізми взаємодії з місцевою владою задля спільного досягнення позитивних результатів для громади», — зазначила Оксана Кравчук.

Установчі збори пройшли за участі депутатів Боратинської сільської ради, голови та членів постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини, законності, співробітництва та молодіжної політики: Зарубич Оксани Іванівни, Ільюка Романа Ігоровича.

З вітальним словом до нового складу Молодіжної ради звернувся і Боратинський сільський голова Сергій Яручик:

«Сьогодні важливий день для Боратинської громади, адже створення Молодіжної ради — це величезний крок вперед як для молоді, так і для Боратинської сільської ради. Ми завжди були відкритими для співпраці з нашою молоддю, а тепер для нас відкрилися нові можливості у цьому напрямку. Сподіваюся на плідну співпрацю і відвертий діалог, адже наш спільний інтерес — добробут Боратинської громади», — зазначив Сергій Яручик.

Поділитися:
Жителів громади запрошують на фестиваль до Дня вишиванки
11.05.2024 15:02
У четвер, 16 травня, у Боратинській громаді відбудеться фестиваль «Сценічні візерунки». Під час нього ви зможете насолодитись виставкою на історичну тематику, фотовиставкою «У бабусиних подушках» та…
12 травня на Боратинському спорткомплексі відбудеться матч ФК «Славія» (Боратин) – ФК «Шахтар» (Нововолинськ)
10.05.2024 14:37
У неділю, 12 травня, відбудеться перший домашній матч для команди ФК «Славія» (Боратин). Гра проходитиме в рамках Чемпіонату Волині з футболу сезону 2024 року. Суперником наших гравців буде фіналіст…
Молодь Боратинської громади запрошують до другого модулю Школи Молодіжної ради
10.05.2024 12:54
У межах проєкту «Активна молодь — сильна громада» стартує другий модуль Школи молодіжної ради. Цей захід для тебе, якщо ти: активна молода людина віком 14-35 років; прагнеш брати участь…