У Боратинській громаді представили новий туристичний маршрут (ФОТО)

Катання на конях Боратинським фортом, майстер-клас з бджолярства, спуск у таємну криївку УПА – у Боратинській громаді представили новий туристичний маршрут. Екскурсію трьома населеними пунктами громади організували для місцевих жителів, внутрішньо переміщених осіб та гостей з міста Луцька. Мандрівку мальовничими місцями та історичними пам’ятками одразу кількох старостинських округів здійснили вперше.

Туристичний маршрут поєднав три екскурсії: «Боратин – три села об’єднані історією» («Великий Боратин», «Малий Боратин», «Чеський Боратин» – зразки чеської архітектури, колишній костел, Боратинський форт); «Баїв – земля, де тече вода і мед» (клуб-музей історії села Баїв та Волинського бджільництва, перший пам’ятник бджолі на Волині, пасіка, джерело «Криниця»); «Гірка Полонка стежками козацької і повстанської слави» (музей-скансен під відкритим небом «Козацька Січ», криївка-музей УПА «Блок»). З туристичними принадами учасників екскурсії знайомили місцеві жителі – письменник, методист Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, Член національної спілки краєзнавців України Віталій Гнатюк; пасічник, художник, завідувач клубу-музею історії села Баїв та Волинського бджільництва Іван Душак; керівник ГО «Козацько-історичний курінь Чорна рада» Ярослав Лозинський.

Експериментальний тур прийшовся до вподоби жителям Боратинської громади і гостям, вкотре продемонструвавши, що сільська місцевість теж може стати туристичною «меккою».

«Коли мені запропонували взяти участь в цій екскурсії, я спочатку відреагувала скептично. Думала: «Та що я там не бачила, мабуть, буде нудно. Але насправді я приємно вражена, екскурсія видалась дуже пізнавальною та цікавою. Я, як жителька Боратинської громади, навіть не уявляла скільки цікавих та мальовничих місць є у нашій громаді. Це чудовий досвід, побільше таких проєктів, я з радістю повторила б. Щиро дякуємо всім організаторам!», – ділиться враженнями учасниця заходу Людмила.

Довідково

Захід організовував Волинський Інститут Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Поділитися:
Юні волейболісти громади вибороли срібні нагороди на чемпіонаті Луцького району
25.04.2024 18:18
Волейбольна команда школярів Боратинської громади, в складі якої виступали спортсмени з Боратинського, Радомишльського та Лаврівського ліцеїв, успішно виступила на чемпіонаті Луцького району з…
Учень Боратинського ліцею переможець конкурсу дитячої творчості «Україна-мрія»
25.04.2024 16:18
Нещодавно завершився обласний тур Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-мрія». Діти створювали образ омріяної України за допомогою фарб, фломастерів, олівців, тканини, паперу, пластику,…
Андрій Марчук з Боратина завоював золоту і бронзову медалі на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування
25.04.2024 09:07
В Києві пройшли старти Чемпіонату України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях. На них в черговий раз успішно виступив Майстер спорту України, член Національної збірної зі…