У Боратинській громаді відбулися заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів (ФОТО)

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Із глибоким сумом згадують людей, життя яких забрав штучний голод, організований тоталітарним сталінським режимом. Цьогоріч День пам'яті припадає на 25 листопада. До 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років бібліотекарка с. Радомишль Людмила Демчук спільно з вчителем історії Людмилою Микитюк провели «Урок пам'яті жертв Голодомору» для учнів 10 класу Радомишльського ліцею.

У будинку культури с. Городище 24 листопада для відвідувачів підготували перегляд документального фільму «Очевидці Голодомору». Кіноперегляду передувала виставка «Жнива скорботи».

У Боратинському ліцеї бібліотекарка Руслана Фурман спільно з вчителем 8-Б класу Аліною Лежненко та 10 класу Наталією Черняк провели годину-реквієм «Гірка правда історії». Також учні мали можливість ознайомитись з літературою «Страшна правда Голодомору».

У будинку культури с. Гірка Полонка відбулася виховна година до Дня памʼяті жертв голодоморів «Памʼятаємо. Єднаємося. Переможемо», а о 16.00 учасники заходу долучилися до Всеукраїнської акції памʼяті «Запали свічку».

Під таким же гаслом провели годину вшанування пам'яті жертв голодоморів у клубі с. Озеряни спільно із бібліотекою с. Баківці. Присутні дізналися, чому саме в Україні були штучно створені голодомори. У будинку культури села Баківці година вшанування памяті отримала назву «Лиш пам'ять спомин береже». По її закінченню учасники заходу переглянули відеоролик «Голодомор як відповідь на селянські повстання».

В бібліотеці села Лаврів для користувачів представили тематичну книжково-ілюстраційну виставку «Голодомор. Непрощений злочин», де зібрано книги про голодомор, художні, документальні та спогади очевидців.

Поділитися:
Жителів громади запрошують до участі в Citizenship Education Eduthon
01.07.2024 16:32
Ви хочете змінити ситуацію у своїй громаді та у своїй країні? Хочете, щоб ваші співгромадяни були більш активними, а ваше суспільство – більш відкритим і демократичним? Подайте свою ідею на…
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
01.07.2024 15:24
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 01.07.2024 можна…
Протезування для військовослужбовців: що потрібно знати
01.07.2024 11:37
За потреби, отримати протез в Україні можна безоплатно за державною програмою, яка реалізується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. Хто має право на безоплатне…