У Боратинській громаді відбувся спеціалізований тренінг щодо запобігання та протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми – сучасна форма рабства, яка здається багатьом явищем далеким і малоімовірним. Проте реальність невблаганна: десятки тисяч наших співгромадян постраждали від цього злочину. Повномасштабне вторгнення рф в Україну лише підвищило ризики торгівлі людьми через значну міграцію українців за кордон. Власне, потрапити у пастку торговців людьми можна не лише за кордоном, а й в Україні. Тому системне вивчення цього питання та налагодження професійної взаємодії є необхідним для запобігання та ефективної протидії торгівлі людьми.

Днями у Боратинські громаді відбувся спеціалізований тренінг «Налагодження міжвідомчої взаємодії для попередження та протидії торгівлі людьми в територіальних громадах Волинської області». До навчань долучилися представники місцевого самоврядування, працівники освіти, практичні психологи, старости, громадські активісти та працівники первинної медицини. Учасників тренінгу навчали вміти виявляти, ідентифікувати, перенаправляти постраждалих від торгівлі людьми та надавати їм необхідні види допомоги та дієвий захист.

В ході навчань учасники дізнавалися правові аспекти щодо запобігання та боротьби з торгівлею людьми, а також виконували практичні завдання на основі реальних випадків.

«Побувавши на сьогоднішньому тренінгу, розумієш, наскільки страшним і розповсюдженим є цей злочин. На жаль, в тенета торговців людьми може потрапити абсолютно кожен, незалежно від віку чи соціального статусу. Тому дуже важливо знати якомога більше про торгівлю людьми, аби убезпечити себе та інших від такої загрози. Взаємодія різних сфер та суб’єктів публічного управління є напрочуд важливою в контексті запобігання та боротьби з цим страшним явищем», - зазначають учасники тренінгу.

Спеціалізоване навчання відбулося за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні IOM Ukraine, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.

Поділитися:
Що таке гроші? Відповідають діти Боратинської громади (ВІДЕО)
30.06.2024 19:02
Основи фінансової грамотності варто закладати з дитинства. Саме в юному віці маленький громадянин вперше стикається з дрібними фінансовими операціями: вперше купивши додому хліб чи морозиво для себе,…
«Грошоверть у Боратинській громаді»: як жителі громади наповнюють місцевий бюджет? (ВІДЕО)
29.06.2024 11:17
Що ж, продовжимо тему бюджетної грамотності. Останнім часом ми часто про неї згадуємо, ба більше, вчора у Боратині відбувся День бюджетної відкритості під промовистою назвою «MONEY-фест», де разом…
З Днем Конституції України!
28.06.2024 09:51
Сьогодні ми вшановуємо основний закон України, що визначає права та свободи кожного громадянина, забезпечує принципи справедливості та демократії. Закон, який ознаменовує наш суверенітет та…